Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter Viggos hevn

- Viggo kommer til å hevne seg på alle som har vitnet mot ham. Jeg skal ha beskjed den dagen han kommer ut. Det sier drapsdømte Jan Helge Andersen til Nettavisen om sin gamle bestekamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går snakket de to drapsdømte guttene med journalister i en rettspause. Forholdet mellom dem var iskaldt. De snakket om livet etter soning for barnedrapene i Baneheia.

En lavmælt og forsiktig Jan Helge Andersen flakket med blikket der han sto få meter unna sin gamle kompis. Ifølge NTB og Nettavisen tok han og Viggo Kristiansen ikke kontakt i løpet av minuttene de snakket med pressen. De har heller ikke vekslet et ord under rettssaken.

- Jeg skal ha beskjed den dagen Viggo slipper ut. Han kommer til å hevne seg på alle som har vitnet mot ham, sier Andersen.

I intervju med Dagbladet 12. januar i år sa Jan Helge at Viggo aldri kommer til å tilstå drapene.

På skolebenken

Forhandlingene om de etterlattes erstatningskrav gikk for lukkede dører i retten i går. I pausen svarte Kristiansen greit, men noe fraværende, på spørsmål fra pressen. Underveis skiftet han ifølge Nettavisen fra å være vennlig til å opptre truende overfor dem han snakket med.

Vil bli baker

Kristiansen risikerer å aldri slippe ut som fri mann. Han planlegger å ta utdannelse, men vet ikke i hva: - Jeg ser fram til å ta en utdannelse, er det ikke det de pleier å si, sa en leende Kristiansen til NTB.

Andersen har alt påbegynt sin soning, og sitter i Arendal kretsfengsel. Han ønsker overføring til Skien fengsel, der han kan få det oversiktlige soningsmiljøet han lenge har bedt om. I fengselet vil han ferdigutdanne seg i bakerfaget. Før drapene jobbet han som bakerlærling.

Når han har sonet ferdig, ønsker han seg tilbake til Kristiansand som baker. Andersen tror ikke han vil bli gjenkjent som Baneheia-morderen.

- De tegningene som har vært av meg, likner jo ikke i det hele tatt. Og hvem vet hvordan jeg ser ut om ti år, det vet jo ingen, sier den drapsdømte 21 åringen til Nettavisen.

Andersen bare ler av mediedekningen, og avkrefter ryktene om at han har fått seg kjæreste. Brevvenninnen hans skulle etter planen besøke ham, men: - Hun fikk ikke lov til å besøke meg i fengselet, sier Andersen til Nettavisen.

- Glemmer ikke

Kristiansen synes mediebildet av ham virker fremmed: - Jeg leser ikke aviser, men jeg hører hva dere skriver. Mine foreldre tar seg nær av det, sier Kristiansen til Nettavisen.

Andersen lar det være opp til forsvareren om straffeutmålingen skal ankes til Høyesterett.

- Jeg ville jo helst gått fri, hadde det vært opp til meg. Det er ikke særlig forskjell på 17 år og 19 år. Det er lang tid uansett.

I januar sa Andersen til Dagbladet: - Jeg prøver hver eneste dag å glemme, men jeg klarer det ikke.

VIL HEVNE SEG:- Viggo kommer til å hevne seg på alle som har vitnet mot ham. Jeg skal ha beskjed den dagen han kommer ut, sier drapsdømte Jan Helge Andersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!