Boligblokk evakuert i Hongkong:

Frykter viruset spres gjennom kloakkrør

En høyblokk i Hongkong ble tirsdag evakuert etter frykt for at viruset spres mellom leiligheter via et ødelagt kloakkrør.

EVAKUERES: Et barn venter på å bli evakuert fra høyblokken Hong Mei House i Hongkong, etter at flere beboere har fått påvist smitte. Foto: Tyrone Siu / Reuters / NTB scanpix
EVAKUERES: Et barn venter på å bli evakuert fra høyblokken Hong Mei House i Hongkong, etter at flere beboere har fått påvist smitte. Foto: Tyrone Siu / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alarmen gikk da en kvinne på 62 år fikk påvist smitte ei uke etter at en mann i en av leilighetene ti etasjer over ble erklært syk, skriver CNN.

I kvinnens leilighet ble det funnet en skade på kloakkrøret, og myndighetene frykter nå at smitte kan ha spredd seg fra mannens leilighet gjennom kloakken.

Kvinnens far, sønn og sønnens kone har også fått påvist smitte i ettertid.

Om det skulle vise seg at røret er smittekilden vil det i tilfellet ikke være første gang dette skjer i tett befolkede Hongkong. Da Sarsviruset herjet som verst i 2003 var kloakksystemet en stor smittekilde, og i en enkelt boligblokk spredde viruset seg gjennom kloakkrørene og resulterte i 300 smittede og 42 dødsfall.

Kan ha havnet i ventilasjonssystemet

På en pressekonferanse tirsdag sa mikrobiolog Yuen Kwok-yung at han mener det er sannsynlig at beboerne kan ha blitt smittet som følge av defekten i kloakkrøret.

- Siden kloakkrøret er koblet til et lufterør er det veldig stor sannsynlighet for at viruset, gjennom avføring, kan ha blitt ført gjennom vifta og ned i toalettet, sa Kwok-yung.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer