Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter voldelige demonstranter på journalist-seminar

SKUP advart av PST om anti-Israel-demonstranter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen ettermiddag starter SKUP-konferansen, norske journalisters årlige samling i Tønsberg med seminarer og foredrag.

Konferansen starter kontroversielt, med et foredrag av det israelske forsvarets øverste talskvinne Avital Leibovich. Hun skal debattere det hun mener er norske mediers skjeve midtøstendekning med redaktører for flere av de største mediene.

Etter det Dagbladet forstår har politiet nylig informert ledelsen for SKUP-konferansen om at Leibovich-arrangementet kommer til å tiltrekke seg demonstranter ved Quality Hotel Tønsberg i morgen ettermiddag. Blant andre personer i Blitz-miljøet som har deltatt i voldelige demonstrasjoner tidligere er ventet til området.

I kveld valgte SKUP å sende ut tekstmelding til alle deltagere på konferansen om at det er varslet demonstrasjon i forbindelse med åpningsseminaret.

Høy sikkerhet
- Vi vet at Palestinakomiteen har varslet en fredelig demonstrasjon, og det hilser vi selvfølgelig velkommen, sier SKUP-leder Heidi Molstad Andresen, til Dagbladet.

- I tillegg ryktes det at også andre grupper mobiliseres. Hva de eventuellt planlegger vet vi selvfølgelig ingenting om, sier hun.

Hun forteller at sikkerhetstiltakene rundt årets SKUP-konferanse er høyere en noen gang tidligere.

- Det er fordi vi er opptatt av våre gjesters sikkerhet, sier Andresen.

I tillegg til det israelske forsvarets øverste talskvinne Avital Leibovich, kommer forlagsjef William Nygaard og Jyllandspostens kulturredaktør Fleming Rose til årets SKUP-konferane.

Rose var redaktøren som frontet Jyllandspostens trykking av Muhammed-karikaturene, mens William Nygaard ble utsatt for et attentat etter at han ga ut Salman Rushdies roman «Sataniske vers» på norsk.

Politiets sikkerhetstjeneste vil rutinemessig ikke gå inn på eventuelle trusselvurderinger rundt de kontroversielle og drapstruede foredragsholderne mens de er i Tønsberg.

- Vi kommenterer ikke denne typen sikkerhetsvurderinger, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media