Frykter vulkanutbrudd i Indonesia

Titusener evakuert fra fjellsidene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Titusener av mennesker er evakuert fra fjellsidene rundt vulkanen Kelud i Indonesia, hvor forskere frykter det kan komme et utbrudd når som helst.

Denne uken har det vært rystelser og rumling under bakken ved vulkanen på øya Java.

Temperaturen har steget i innsjøen i bunnen av krateret, og fargen på vannet har skiftet fra turkis til hvitt på grunn av svovelholdige stoffer som strømmer opp fra grunnen.

- Det er vanskelig å si når den vil få et utbrudd, med all denne varierende aktiviteten, men det kan være når som helst nå, sier vulkanologen Surono, som arbeider for myndighetene i Indonesia.

Mange mennesker bor i de fruktbare fjellsidene rundt Kelud, og myndighetene har gitt 116 000 personer ordre om å evakuere.

Mange har nektet å flytte fordi de har husdyr og avlinger å ta seg av, og politiet har truet flere med våpen for å få dem ut av det farlige området.

80 år gamle Kadijo er fast bestemt på å bli værende inntil videre.

Han sier han kjenner fjellet godt og at han ikke tror det blir noe utbrudd med det første. Og skulle det verste skje, er han forberedt på konsekvensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer