Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter vulkanutbrudd i Peru

Landsbyboerne evakueres etter flere utbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I februar begynte den seismiske aktiviteten å øke i området rundt vulkanen Ubinas sør i Peru. Den 14. april hadde vulkanen et lite utbrudd og spøy opp aske 800 meter til værs, og 31. mai kom det første av en rekke lavautbrudd.

Nå skal landsbyboerne i området evakueres, melder nyhetsbyrået AP. Det har blitt erklært unntakstilstand området rundt vulkanen.

- Telt, tepper og mat har blitt distribuert til de 144 familiene som har blitt evakuert. Ytterligere 150 familier vil bli evakuert på søndag, sier Jose Acosta fra det peruvianske heimevernet.

Utslippene skal allerede ha ført til en rekke dødsfall blant lamaer og alpakkaer, skriver Living In Peru. Vinden skal dessuten ha ført røykt og aske fra vulkanen til naboregionen, hvor innbyggerne klager over hodepine og mageverk.

BESKYTTER SEG MOT VULKANASKEN: Innbyggerne i Querapi har merket luftveisproblemer etter at aktiviteten til vulkanen økte. Nå er imidlertid trusselen så høy at innbyggerne evakueres. Foto: Reuters/Scanpix
BESKYTTER SEG MOT VULKANASKEN: Innbyggerne i Querapi har merket luftveisproblemer etter at aktiviteten til vulkanen økte. Nå er imidlertid trusselen så høy at innbyggerne evakueres. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
OGSÅ DYRENE ER I FARESONEN: Denne heldige kalven har fått på seg maske.
HITTIL HAR MINST 20 LAMAER OG ALPAKKAER MISTET LIVET PÅ GRUNN AV FORGIFTNING ETTER VULKANUTBRUDDENE: Denne kvinnen gråter over sin døde alpakka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling