Fryktes død etter Houdini-triks

Den indiske tryllekunstneren som kaller seg Mandrake kom aldri opp av elva etter forsøket på å gjenskape det berømte Houdini-trikset.

LETEAKSJON: Det ble satt i gang en leteaksjon etter at publikum meldte fra til politiet om at tryllekunstneren ikke kom opp igjen av vannet. Foto: Str/ AFP/ NTB scanpix
LETEAKSJON: Det ble satt i gang en leteaksjon etter at publikum meldte fra til politiet om at tryllekunstneren ikke kom opp igjen av vannet. Foto: Str/ AFP/ NTB scanpixVis mer

Den indiske tryllekunstneren Chanchal Lahiri, som forsøkte å gjenskape et av Harry Houdinis berømte triks, kan ha omkommet i en elv, skriver BBC.

Trikset går ut på at man binder fast armer og bein med tau og seks ulike lenker før man senkes ned i vannet hvor man skal komme seg løs.

Planen var at Lahiri, som kaller seg «Mandrake», skulle frigjøre seg selv fra lenkene og svømme til land.

SENKES NED: Lahiri gjør seg klar til å bli senket ned i elva Hoogly i Bengal. Foto: STR/AFP/NTB.
SENKES NED: Lahiri gjør seg klar til å bli senket ned i elva Hoogly i Bengal. Foto: STR/AFP/NTB. Vis mer

Publikum meldte fra

Lahiri, som skulle gjennomføre trikset i elva Hooghly i Vest-Bengal, har ikke kommet opp igjen av vannet.

Nå er det satt i gang en leteaksjon med dykkere etter at publikum meldte fra til politiet.

Hittil har de ikke klart å finne tryllekunstneren.

En politibetjent har opplyst den indiske avisa Hindustan Times om at de ikke kan offentliggjøre at Lahiri har omkommet før levningene er funnet.

Ville blåse nytt liv i tryllekunsten

Jayanta Shaw, en fotograf for en lokal avis i området, var vitne til at Lahiri forsøkte å gjennomføre trikset. Han skal også ha snakket med han like før han ble senket ned i elva.

- Jeg spurte han om hvorfor han ville risikere livet for magi. Han smilte og svarte at hvis han gjør det riktig, er det magi - hvis han gjør det feil, er det en tragedie, sier Shaw til BBC.

Tryllekunstneren skal også ha forklart at han ønsket å vise fram det berømte trikset for å «blåse nytt liv i tryllekunsten».

Dette er ikke første gangen Lahiri har forsøkt et risikabelt undervannstriks:

For over 20 år siden ble han senket ned i den samme elva inni en glassboks, men klarte altså den gang å komme seg løs.