Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktes kidnappet

Svenske Kristian Walker havnet på sykehus i Khao Lak etter å ha blitt skadd av flodbølgen. Nå er han forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHANGHA (Expressen/Dagbladet): Thailandsk og svensk politi mistenker at den 12 år gamle svenske gutten Kristian Walker er blitt kidnappet etter katastrofen. Guttens farfar, Daniel Walker (78), har funnet vitner som har sett barnebarnet hans.

-  Kristian var her på sykehuset, sier legen Kampongsree Somprutthana til Expressen.

Hun er et av tre vitner på sykehuset Tai Mueang som har kjent igjen Kristian Walker, som er fra Danderyd, 10 kilometer nord for Stockholm. Han var på sykehuset med en mann som fortsatt er ukjent.

Hjemme i Sverige gjør faren Dan Walker alt han kan for å spore opp sin forsvunne sønn.

-  Vi trodde først han var død, men så besøkte min far sykehuset. Der reagerte flere blant personalet direkte når de fikk se bildet av Kristian, sier Dan Walker.

Sett to ganger

Kampongsree Somprutthana, en annen lege og en sykepleier har med ettertrykk sagt at de har sett Kristian på sykehuset.

Sykehuset ligger tre mil utenfor hardt rammede Khao Lak. Kristian Walker var der på ferie med sin mor Madeleine (45), hennes kjæreste Carl-Axel von Platen, og sine to søsken David (14) og Anna (7).

Kristian Walker er sett på sykehuset minst to ganger. Først samme dag som dødsbølgen traff Thailand og dagen etter.

Europeisk mann

-  Han satt på en benk utenfor dette undersøkelsesrommet, sier legen Kampongsree Somprutthana som Expressen traff i går.

Hun sier at gutten som satt på benken blant annet hadde skrubbsår og blåmerker på beina og kroppen.

-  Min kollega så ham to dager på rad i selskap med en mann, sier hun. Mannen som var sammen med Kristian Walker beskrives som europeisk. Han skal ha hatt bart og en rød skjorte.

Etter det siste sykehusoppholdet har ingen sett den svenske gutten.

-  Politiet har sagt at ved andre kidnappinger har barn blitt tatt med ut av landet. I situasjonen som oppsto i dagene etter flodbølgen var det gode muligheter til å reise fra Thailand uten pass, sier Daniel Walker.

Han er amerikaner bosatt i Florida og dro direkte til Bangkok da han fikk vite hva som hadde hendt. Der traff han sin sønn, og de reiste videre sammen. Far og sønn fant snart Kristians søsken, David og Anna. De er sendt tilbake til Sverige av sin far. Søsknene har klart seg uten å få alvorlige fysiske skader.

Kristians mor, Madeleine Walker er fortsatt savnet, hennes kjæreste Carl-Axel von Platen likeså.

-  Vi kommer til å finne Kristian. Vi må finne ham, sier Daniel Walker.

<B>LETER DESPERAT:</B> - Vi trodde først at Kristian var død, men så besøkte min far sykehuset. Der reagerte flere blant personalet direkte når de fikk se bildet av Kristian, sier pappa Dan Walker. Her er han sammen med Kristians søsken Anna og David.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media