KAN VELTE OVER BLOKKENE: En av disse to kranene står nå skeivt og entreprenøren varslet politiet om at de frykter den kan velte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN VELTE OVER BLOKKENE: En av disse to kranene står nå skeivt og entreprenøren varslet politiet om at de frykter den kan velte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Fryktet 32 meter høy tårnkran skulle velte i Trondheim - evakuerte beboere

Tirsdag kveld fikk de flytte tilbake igjen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blokkbeboerne i Trondheim som ble evakuert grunnet en ustabil kran, fikk tidlig tirsdag kveld flytte tilbake til sine hjem.

I 18.30-tiden meldte politiets innsatsleder på stedet at krana var stabilisert. Dermed fikk beboerne flytte tilbake til leilighetene sine i Ladebekken og Håkon Magnussons gate etter å ha vært evakuert i 6-7 timer.

Også kontorbygg i området ble tømt for folk grunnet frykt for at en over 30 meter høy tårnkran skulle falle ned. I 15-tiden fikk politiet i byen beskjed om at geoteknikere, spesialister og brannvesen på stedet hadde håp om at de ville klare å stabilisere krana, som har en 30 meter lang bom, i 18-tiden.

I mellomtiden sørget Trondheim kommune for forpleining i Hotel Augustin i byen for de evakuerte.

Siden krana virket skeiv, måtte den først jekkes opp før demonteringen kan begynne. Den står på en byggeplass mellom Ladebekken og Ladeveien i Trondheim. Boligblokkene ligger like nord for byggeplassen.

(©NTB)

EVAKUERER: Politiet i Trondheim evakuerte flere boligblokker under krana. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
EVAKUERER: Politiet i Trondheim evakuerte flere boligblokker under krana. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer