Anthony Fauci

Fryktet å bli smittet i Det hvite hus

Smitteeksperten erkjenner at han var nervøs da han dro til Det hvite hus i slutten av Donald Trumps presidentperiode.

DET HVITE HUS: Daværende president Donald Trump og dr. Anthony Fauci avbildet på en pressekonferanse om coronasituasjonen i april i fjor. Foto: MANDEL NGAN / AFP
DET HVITE HUS: Daværende president Donald Trump og dr. Anthony Fauci avbildet på en pressekonferanse om coronasituasjonen i april i fjor. Foto: MANDEL NGAN / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den amerikanske legen Anthony Fauci (80) er en av verdens fremste smitteeksperter og rådgiver til president Joe Biden.

Han spilte også en stor rolle for Donald Trumps administrasjon i begynnelsen av pandemien, men ble stadig mindre synlig etter at Trump flere ganger kritiserte og motsa ham. Trump spøkte også med å sparke ham.

Nå forteller Fauci i et intervju med Axios at han var nervøs da han befant seg i Det hvite hus den siste tiden i Trumps presidentskap.

- Nervøs

Trump testet positivt for covid-19 i begynnelsen av oktober i fjor. Men han var ikke den eneste, smitten spredte seg i Det hvite hus.

Ett arrangement ble pekt ut som en superspreder-hendelse: Kunngjøringen av Amy Comey Barretts nominasjon til en ledig plass i Høyesterett.

- Jeg tror du må være uvitende om du ikke tar i betraktning at om du blir smittet, er du allerede i kategorien som har høy risiko for å få et alvorlig utfall. Jeg fokuserte ikke på det, men jeg hadde det i bakhodet. Jeg måtte være der ute, spesielt da jeg dro til Det hvite hus hver dag, da Det hvite hus var et slags superspreder-sted. Det gjorde meg litt nervøs, sier Fauci i et klipp publisert av Axios.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer