Fryktet at giftig edderkopp var på rømmen - hadde ikke forlatt huset

- Hvis den blir sinna og biter, er den særdeles giftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste: Lørdag formiddag opplyser politiet i Finnmark om at eieren har kontroll på edderkoppen, og at den ikke har vært borte fra huset likevel.

(Dagbladet): En fortvilet edderkoppeier ringte politiet i Finnmark fredag ettermiddag for å varsle om at han ikke kunne finne edderkoppen sin.

Mannen, som er i 50-åra, hadde oppdaget at hans 10 centimeter store edderkopp var sporløst borte fra boligen i Alta, skriver iFinnmark.

- Giftig

Ikke ta kontakt med den, er den klare oppfordringen fra politiet.

- Hvis den blir sinna og biter, er den særdeles giftig, sier Svein Erik Jakobsen, operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, til avisa.

Politiet har så langt ikke fått klarhet i hva slags edderkoppart det er snakk om, men ber folk om å være forsiktig.

- I verste fall så er man nødt til å få medisinsk behandling. Man skal være forsiktig med den saken der, for det er en grunn til at den blir oppbevart bak glassvegger til vanlig, sier Jakobsen til Dagbladet.

Avventer politijakt

FASCINERENDE: Jason Womal fra Australia var på vei til jobb da naboen spurte om han ville se noe kult. Han ble ikke skuffet over synet, som har fått stor oppmerksomhet verden over. Video: Jason Womal / ViralHog.com Vis mer

Han sier at edderkoppen er lovlig innført og registrert i landet.

- Vi har ikke igangsatt noen politijakt. Edderkoppen er stor som en voksen neve, så det burde være mulig å se den. Den vil trolig søke etter varme, men vi skal være glad for at den er så stor som den er - for da er det vanskeligere for den å søke ly i andre hus, sier Jakobsen.

Det er ikke første gang norsk politi har vært nødt til å håndtere meldinger om edderkopper på rømmen.

Skapte kaos på bussperrongen

For fem år siden utløste en edderkopp politiutrykning i Haugesund.

Det skjedde etter at en mann hadde blitt nektet adgang til en buss ved rutebilstasjonen i byen, fordi han hadde med seg en stor tarantell-liknende edderkopp.

Da bussjåføren gjorde det klart at edderkoppen ikke skulle med på bussen, slapp mannen edderkoppen løs på perrongen og reiste videre med bussen uten det hårete kjæledyret.

Dette skapte panikklignende tilstander blant andre reisende på stasjonen, som fikk med seg opptrinnet.

- Folk ble livredde og løp vegg-i-mellom, sa politiet til Bergens Tidende den gang.

Til Dagbladet opplyste Reidar Gaupås, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, at politiet ble tilkalt, og en politibetjent og en politistudent ankom stedet.

Politiet tok videre kontakt med Mattilsynets vakttelefon, som anbefalte knusing av edderkoppen. De advarte også mot å komme i direkte kontakt med den.

- Edderkoppen var relativt stor. Jeg hadde fått frysninger hadde den kommet kravlende oppover ryggen min. På grunn av størrelsen anbefalte Mattilsynet at man var forsiktig med den, sier Gaupås til Dagbladet.

LIVREDD: Michigan-mannen burde ha tenkt seg om to ganger før han ville drepe en edderkopp ved å sette fyr på den. Mannen satte nemlig både bensinpumpa og bilen i brann fordi han er livredd edderkopper og ville bli kvitt den. Vis mer Vis mer