Fryktet at Gry var død

- Jeg trodde at jeg aldri skulle få se Gry igjen, sier Grys mamma, Liv Sofie Østensen. Hun forklarer seg nå i retten. Østensen tror at Gry var utro mot Gamal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg trodde aldri jeg skulle få se Gry igjen, forklarte moren hennes, Liv Sofie Østensen, da hun startet sin vitneforklaring i Skien og Porsgrunn tingrett onsdag.

Østensen mistenkte at det var et forhold mellom Gamals nevø og datteren. Men Gry nektet. Østensen trodde likevel ikke på datteren.

Moren forklarte at hun ble redd straks svigersønnen Gamal Hosein (37) tok kontakt søndag 14. januar 2001 og sa at Gry ikke hadde sovet hjemme. Hun ante at det hadde skjedd noe med datteren.

- Jeg var sikker på at dette ikke var naturlig. Hun har alltid vært nøye med å si hvor hun gikk og hvor lenge hun skulle bli borte. Ble hun forsinket, ringte hun alltid. At noe alvorlig hadde skjedd med Gry, slapp ikke taket, sa moren.

Så nyhetene

Svigersønnen er tiltalt for å ha kvalt datteren Gry (28). Gry Hosein ble meldt savnet av moren 14. januar i fjor og funnet død i Porsgrunnselva 6. mars samme år. Gamal Hosein har forklart at han trodde Gry overnattet hos moren da han fant ut at hun ikke var hjemme da han kom hjem natt til søndagen.

Da moren så nyhetene søndag kveld og fikk høre at Faresgrillen hadde vært stengt for vareopptelling lørdag, fikk hun en ubehagelig følelse.

- Jeg sa til Gamal at «Det har du ikke sagt til meg». Jeg fikk en vemmelig følelse, sa Østensen.

Lå aldri over

Hun forklarte at hun hadde lurt på hvorfor han ikke hadde ringt henne på natten da han kom hjem fra jobb i grillen og ikke fant Gry hjemme.

- Vanligvis pleide han å bli nærmest hysterisk dersom Gry ikke var hjemme. Jeg syntes det var rart at han ikke hadde tatt kontakt med meg, men at han så video og sovnet i sofaen, forklarte Østensen.

- Gry lå aldri over hos oss om natten. Det var ingen grunn til det. Den lørdagen var det ingen tegn fra henne på at hun skulle overnatte hos meg, sa Østensen.

(NTB)