- Fryktet at han skulle drepe noen

Ahmet (42) var snartenkt da den hissige bildesperadoen prøvde å pløye seg gjennom køen i Sinsenkrysset.

SPERRET RANEREN: Ahmet Berisha var snartenkt og sperret desperadoen inne med sin egen bil. Foto: Øistein Norum Monsen
SPERRET RANEREN: Ahmet Berisha var snartenkt og sperret desperadoen inne med sin egen bil. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ahmet Berisha (42) havnet midt i begivenhetenes sentrum da en raner i stjålet bil tidligere i dag prøvde å bryte seg tvers gjennom køen av biler i Sinsenkrysset i Oslo for å unnslippe lovens lange arm.

Berisha var snartenkt og fikk sperret desperadoen inne med sin egen bil. Politiet endte opp med å skyte dekkene på ranerens bil midt i Sinsenkrysset.

- Slik som han kjørte inn i bilene bak har jeg knapt sett i noen actionfilm. Det var kø, og ikke en gang en sykkel kunne ha kommet gjennom der. Men han bare kjørte på. Jeg holdt først bilen min i ro i frykt for å bli skadet, sier Berisha til Dagbladet.

Sperret Men han kom snart på andre tanker.

- Jeg ønsket ikke at han skulle komme seg gjennom krysset og videre mot sentrum. Da kunne han ha gjort stor skade på folk. I frykt for at han skulle drepe noen, tenkte jeg at det var bedre om jeg sperret veien og fikk stanset ham, sier 42-åringen.

Ahmet Berisha forteller at han svingte til venstre mot en lastebil som lå ved siden av bilen hans.

- Han dyttet nok bilen min en meter eller halvannen, men han kunne ikke kjøre videre. Deretter ble han raskt overmannet av politiet.

Berisha sier han fikk et lite sjokk da politiet skjøt mot dekkene til bildesperadoen, men det gikk raskt over.

- Politiet taklet ham fint, og det er veldig bra at ingen kom til skade.

Truet med kniv Dramaet startet da desperadoen forsøkte seg på et innbrudd på Skullerud. Politiet kom til stedet, men ble truet med kniv av desperadoen, som flyktet fra stedet.

AVFYRTE SKUDD:  Patroner ble liggende på bakken da politiet måtte avfyre flere skudd ved Sinsenkrysset for å stoppe en raner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
AVFYRTE SKUDD: Patroner ble liggende på bakken da politiet måtte avfyre flere skudd ved Sinsenkrysset for å stoppe en raner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Politiet fant senere igjen bilen og fulgte den deretter til Sinsenkrysset.

- Bilføreren ble innesperret av flere andre biler i Sinsenkrysset. Da oppstår det en situasjon hvor det blir avfyrt skudd av politiet. Det ble fyrt mot bildekkene for å hindre at han skulle komme seg videre, uttalte innsatsleder Arve Røtterud til Dagbladet tidligere i dag.

HINDERT RANSBILEN: Ahmet Berisha sperret veien for desperadoen i den grønne Saaben. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
HINDERT RANSBILEN: Ahmet Berisha sperret veien for desperadoen i den grønne Saaben. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer