- Fryktet at han ville ta med våpen i klasserommet

22-åringen var så ustabil at læreren hans fikk ham kastet ut av skolen. Nå er han siktet for seks drap.

SIKTET FOR DRAP OG ATTENTATFORSØK:  Seks personer døde da Jared Lee Loughner (22) åpnet ild under et politisk møte i Tuson i Arizona lørdag. En tidligere lærer beskriver ham som psykisk ustabil. Foto: AP Photo/Arizona Daily Star, Mamta Popat/Scanpix
SIKTET FOR DRAP OG ATTENTATFORSØK: Seks personer døde da Jared Lee Loughner (22) åpnet ild under et politisk møte i Tuson i Arizona lørdag. En tidligere lærer beskriver ham som psykisk ustabil. Foto: AP Photo/Arizona Daily Star, Mamta Popat/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jared Lee Loughner (22), mannen som er siktet for å ha tatt livet av seks personer under et politisk møte i Arizona, var så psykisk ustabil at han ble kastet ut av skolen.

Det forteller læreren hans ved Pima Community College, Ben McGahee til CNN.

- Jeg var redd for hva han kunne gjøre. Jeg var ikke redd for ham fysisk, men jeg fryktet at han ville ta med seg et våpen i klasserommet, sier McGahee til tvnettverket.

Han forteller at Loughner ble fysisk fjernet fra algebrakurset han deltok på i juni, bare en måned etter at han hadde startet. 

Skrek ut i klassen
Ifølge læreren kunne 22-åringen plutselig skrike ut usammenhengdens ting i klasserommet. På YouTube og MySpace raljerte han mot myndighetenes tankekontroll, at han var omsluttet analfabeter og den amerikanske regjeringens illegitimitet.

I klasserommet beskyldte han læreren for å krenke ytringsfriheten hans:  - Og ytringsfriheten er selvsagt begrenset i klasserommet, bemerker McGahee. 

Det var etter et slikt utbrudd at læreren fikk han fjernet.

- Han trengte psykisk hjelp. Fyren var mentalt forstyrret. Han var veldig isolert, sier læreren.

Skolen opplyser i en pressemelding at Loughner sluttet på Pima Community College etter at han var blitt suspendert for en periode. Han fikk beskjed om at hvis han skulle komme tilbake måtte han ha en legeerklæring på at hans nærvær ikke ville være «en fare for ham selv, eller andre.» 

Drepte seks Lørdag trakk 22-åringen en halvautomatisk Glock-pistol og skjøt kongressmedlemmet Gabrielle Giffords i hodet, under et politisk møte utenfor et kjøpesenter i Arizona. Deretter rettet han våpenet mot folkemengden. Seks mennesker ble drept og 14 skadd før Loughner ble overmannet. Blant de drepte er ei ni år gammel jente. Giffords er fortsatt kritisk skadd, men hun er i stand til å kommunisere med legene ved å følge enkle instruksjoner.

Statsadvokaten mener å ha bevis på at angrepet var planlagt og 22-åringen risikerer dødsstraff, ifølge BBC

Motivet for skytingen er fortsatt uklart, ettersom Loughner ikke samarbeider med etterforskerne, men benytter seg av retten til å forholde seg taus. Han framstilles for varetektsfengsling klokka 22 i kveld, norsk tid.

Ofrene ble minnet med ett minutts stillhet over hele USA i dag. Minnemarkeringen ble ledet av president Barack Obama og førstedame Michelle Obama utenfor Det hvite hus i Washington.

SEKS DØDE:  En ung gutt tenner lys til minne om de seks personene som døde i skytingen i Arizona på lørdag. Foto:  Kevin C. Cox/Getty Images/AFP/Scanpix
SEKS DØDE: En ung gutt tenner lys til minne om de seks personene som døde i skytingen i Arizona på lørdag. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer