Fryktet at person gikk gjennom isen i Steinsfjorden

Brannvesen, politi og redningshelikopter var på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesen, politi og redningshelikopter rykket ut til Steinsfjorden i Hole kommune etter at et øyenvitne fryktet en person hadde gått under isen. 

I 13.05-tida oppdaterer politiet i Nordre Buskerud sin Twitter-side: «Aktuelt område sjekket ut. Ingen har gått gjennom isen. Vann dratt opp gjennom pilkehull antas å ha gitt mørke felter». 

- Nødetatene har gjort søk på stedet, og konklusjonen er at ingen har gått under isen. Det er mulig at pilkehullene i isen har fått det til å se ut som om noen kunne ha gått under, sier operasjonsleder ved Nordre Buskerud politidistrikt, Tors Rud, til Dagbladet i 13.10-tida.

Han forklarte tidligere at øyenvitnet fryktet noen hadde gått under midtfjords.

Øyenvitnet skal ha sett «en skikkelse» gå under isen midt på fjorden, men var hele tida uklart om det var snakk om personskader. 

- Vi tar ingen sjanser. Vi tar dette på alvor, og har sendt ut de nødvendige nødetater. Det vil vises i løpet av kort tid hva som har skjedd, og melder er også klar på at det er lang avstand til åstedet - og at det derfor er vanskelig å se, sier Rud. 

Rud opplyste overfor Dagbladet at brannvesenet var på stedet i 12.45-tida søndag, og at luftambulansen var på vei til stedet.

- Melder gjorde helt riktig - og varslet oss. Når vi får sånne meldinger må vi sjekke det. Det gikk bra denne gangen, sier Rud.