Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet at person var smittet av ebola i Stockholm

Område avsperret av politi og personen lagt inn på Karolinska universitetssjukehus. Falsk alarm.

DØDELIG VIRUS: Ebolaviruset har en dødelighet på opp til 90 prosent. Foto: NTB Scanpix
DØDELIG VIRUS: Ebolaviruset har en dødelighet på opp til 90 prosent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste: Politiet i Sverige opplyser i morgentimene om at opplysningene om at en person i Stockholm kunne være smittet av det dødelige ebolaviruset, ikke stemmer.

(Dagbladet): Politiet i Stockholm rykket i går kveld ut etter melding om at en person kan være smittet av ebola, skriver svenske Expressen.

Politiet mottok melding klokka 18.10 om at en person i en bil kan være smittet av den svært dødelige virussykdommen.

Et området ble avsperret, og personen ble lagt inn på Karolinska universitetssjukehuset i den svenske hovedstaden. Sykdommen, som har en dødelighet på mellom 25 og 90 prosent, kan smitte gjennom direkte kontakt med rammede personer.

Fryktet spredning - Vi måtte avgrense området rundt den mulig smittede personen, slik at vi ikke risikerer at smitten sprer seg videre, sier Lars Jenssen i Stockholms-politiet til Expressen.

Politimannen kan ikke gi noen kommentar til hvorfor man mistenker at personen kan være ebolasmittet.

- Hva opplysningene beror på, vet jeg ikke, sier Jenssen.

En politipatrulje bisto rutinemessig smittevernlegen under aksjonen i går kveld.

- Inntil legen er på plass med det utstyr som kreves, må vi avgrense området rundt den mulig smittetde personen, forklarer politimannen.

Nå avkrefter svensk politi at personen som ble innlagt på sykehus i går var smittet av ebolavirus, og alarmen er således avblåst.

Kritisk for britisk sykepleier Britiske Pauline Cafferkey ble i 2014 smittet av det dødelige viruset mens hun jobber som sykepleier i Sierra Leone i Vest- Afrika.

Fredag i forrige uke ble hun igjen lagt inn på sykehus, og det ble bekreftet at viruset hadde blusset opp, skrev ABC Nyheter i går.

Hun skal nå være i en svært kritisk tilstand.

Ifølge britiske The Guardian skal legene ha kjent til at det var rester av viruset igjen i kroppen hennes, uten at de trodde det ville komme til å skape problemer.

Silje (30) overlevde Silje Lehne Michalsen (30) fra Andøya i Nordland og Harstad i Troms reiste 2. juni i fjor til Sierra Leone i Vest-Afrika.

Ebola-epidemien i Vest-Afrika var virkelig i ferd med å spre seg. Epidemien hadde allerede krevd flere hundre menneskeliv i Vest-Afrika.

Sierra Leone er et av landene som var hardest rammet, men det hindret ikke den modige Leger uten grenser-legen fra å reise til landet for å hjelpe.

Silje Lehne Michalsen ble selv smittet av det dødelige viruset, og 7. oktober ble hun lagt inn på høysmitteavdelingen på Oslo universitetssykehus etter hun fikk konstatert smitte 5. oktober.

20. oktober ble hun erklært frisk og skrevet ut av sykehuset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!