Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet at romfolk skulle være begravd i raset

Prosjektleder: - De har bodd i huler på byggetomta.

  FØRSTE FRYKT:  - Vår første tanke var at det kunne ligge romfolk under rasmassene, sier prosjektleder Atle Mørch i Otium Bygg. MMS-FOTO: HILDA NYFLØT / DAGBLADET.
FØRSTE FRYKT: - Vår første tanke var at det kunne ligge romfolk under rasmassene, sier prosjektleder Atle Mørch i Otium Bygg. MMS-FOTO: HILDA NYFLØT / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prosjektleder i Otium Bolig, som står for byggeprosjektet i Kingos gate 22, Atle Mørch, sier at hans første bekymring var at det skulle oppholde seg romfolk under rasmassene.

- Det var heldigvis ingen her nå. Det har vi fått bekreftet fra redningsmannskapene, sier Mørch til Dagbladet.

Han sier at flere romfolk har brukt byggeplassen som bo- og oppholdssted der hvor entreprenøren har jobbet.

Også politiet var bekymret for at det kunne være savnede som ikke har adresse i det evakuerte boligkompleset Uelands gate 57.

- Det er ikke bare romfolk,men andre uten fast bopel som har hatt tolhold her, sier politiets innsatsleder Arve Røtterud til Dagbladet.

Huler Entreprenøren har gravd under naboeiendommen Uelands gate 57 i forbindelse med det nye leilighetskomplekset, og der har har det vært «huler» med tak under første etasje.

- Det har vært normalt med naboutfordringer siden vi bygger så nær et eksisterende bygg, sier Mørch.

Han sier at sikkerhetsrådene er fulgt nøye. Utbyggeren har ikke fått lov til å sprenge på tomta, men entreprenøren har boret og pigget. Men det er ikke denne piggingen som er årsak til raset, hevder Mørch.

- Full sikkerhet - Jeg synes det er forunderlig at dette har skjedd, fordi det hele tiden har vært fagfolk som har vurdert sikkerheten.

Gulvet som har rast under boden, er undergravd, men alle sikkerhetsregler har vært fulgt, sier Mørch.

Prosjektlederen sier at redningsetaten må gjøre alle undersøkelser når en slik utglidning har skjedd, og derfor kan det se mer dramatisk ut enn det er i virkeligheten.

 

REDNINGSHUNDER: Politiet sendte inn redningshunder for å undersøke om det befant seg mennesker under raset. Foto: Privat
REDNINGSHUNDER: Politiet sendte inn redningshunder for å undersøke om det befant seg mennesker under raset. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!