FULL ALARM:  Samtlige nødetater rykket ut etter funn av bilspor som stopper ved en råk i Dillingøy i Østfold. Politiet mener råken er stor nok for en bil, men så langt har ikke dykkere gjort noen funn, verken av personer eller kjøretøy. Foto: Thor Erik Claussen
FULL ALARM: Samtlige nødetater rykket ut etter funn av bilspor som stopper ved en råk i Dillingøy i Østfold. Politiet mener råken er stor nok for en bil, men så langt har ikke dykkere gjort noen funn, verken av personer eller kjøretøy. Foto: Thor Erik ClaussenVis mer

Fryktet bil hadde gått gjennom isen

Alle nødetater rykket ut etter funn av bilspor som stopper ved råk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søket er nå avsluttet.

Sporene ble observert ved en råk ute på et jorde ved Dillingøy i Østfold.

- Vi har hatt overflatesøk med dykkere. Nå skal de gå lengre ned. Vi er usikre på hvor dypt det er, og det er dårlig sikt, sa operasjonleder Tommy Moen til Dagbladet under aksjonen.

Politiet ble varslet av et øyenvitne som observerte sporene fra Dillingøybroa cirka 14.20. Rundt 15 minutter seinere var de første mannskapene på stedet.

Klokka 15.38 melder politiet at det er foretatt et utvidet søk med dykkere. De har ikke funnet tegn til bil, mennesker, bensin eller andre ting som skulle tilsi at noen har kjørt gjennom isen, og avblåser derfor redningsaksjonen.

- Stor nok for bil En massiv redningsaksjon ble satt i gang etter den første meldinga, blant annet ble et Sea King-helikopter sendt ut fra Rygge.

- Det er ingen spor som leder andre steder, og råken er såpass stor at vi mener det er mulig at en bil får plass der, sa operasjonsleder Moen til Dagbladet.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge bekrefter at de også er involvert i søkearbeidet:

- Vi har sendt et Sea King-heltikopter fra Rygge opp dit. Det eneste vi vet er at politiet melder om at det går politispor på isen som ender i et firkanta råk. Det er diverse innsatspersonale på stedet, både politi, ambulanse og Sea King, og vi venter på tilbakemelding. Vi håper på en rask avklaring, sier redningsleder Edvard Middelthon til Dagbladet.

- Nå er det over en time siden første melding, og da svinner håpet om å finne folk i live, legger han til ved 15.40-tida.

- Men har dere noen bekreftelser på at det faktisk har gått en bil gjennom isen på stedet?

- Nei, og jo mer dykkerne søker, jo mindre sannsynlig er det at det har skjedd, sier Middelthon.

Ingen savnede Ifølge naboer NRK har snakket med skal det ha vært biler på isen i går kveld. Det ble også observert en bil på isen i løpet av natten.

Politiet har ikke fått noen meldinger om savnede personer som kan knyttes til saken.