Fryktet bille på restaurant

Den fryktede Coloradobillen, som kan ødelegge en hel potetåker på ett døgn, ble torsdag oppdaget på en restaurant i Stavanger. Landbrukstilsynet har slått full alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To biller av arten ble funnet i en lollorosso-salat på en restaurant i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad. Billen er ikke helseskadelig for mennesker.

Det er første gang denne billen er påvist i Rogaland. Salaten er levert av grossistfirmaet Bama Gruppen AS, som nylig har importert 400 kasser med Lollorosso-salat fra Sør-Italia. Store deler av salaten er allerede distribuert i Stavanger-regionen. Det er også innført Lollorosso-salat fra den samme produsenten til Oslo.

Da Landbrukstilsynet inspiserte Bama i ettermiddag, ble det funnet ytterligere fire Coloradobiller. Distriktsleder Nils S. Melbøe i Landbrukstilsynet karakteriserer funnet som dramatisk. Ifølge skadedyrbekjemperen Anticimex AS inngår billearten i enkelte lands planer for biologisk krigføring. Bama-kunder som har mottatt Lollorosso-salat fra dette partiet er nå bedt om å destruere all salaten.

(NTB)