Fryktet bråk om bønnerop

Bevæpnet politi med hunder og hester tok ingen sjanser da to demontrasjoner ble avviklet for og mot muslimske bønnerop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge demonstrasjonene forløp rolig for seg, og noe sammenstøt ble det ikke. Politiet tok imidlertid ingen sjanser og stilte mannsterke opp med store styrker som var bevæpnet med både køller og skjold.

Den eneste gangen politiet grep inn, var da tre-fire innvandrerungdommer ropte slagord mot rasisme da bønneropsdemonstrantene sang Fedrelandssangen utenfor togets endepunkt, Oslo Rådhus.

Omlag 150 personer gikk i demonstrasjonstog for å markere sin motstand mot muslimske bønnerop. Følget ble ledet av to personer som blåste i hvert sitt antilopehorn.

- Dette instrumentet ble brukt av Josva da han inntok Jeriko. Nå bruker vi det for å vise vår motstand mot muslimske bønnerop, forklarte en av de to hornblåserne før han satte i et nytt støt som gjorde at parolen til aksjonsleder Anne-Liv Gamlem forsvant i noen sekunder.

Samtidig med demonstrasjonen mot bønnerop, arrangerte Blitz, Rød Ungdom og AKP en egen motdemonstrasjon lenger bort på Youngstorget. De holdt også sine appeller og prøvde å overdøve de andre så godt de kunne.

- Hold for ørene. Her kommer et muslimsk bønnerop, kunngjorde de da leder for aksjonskomiteen mot muslimske bønnerop Anne-Liv Gamlem holdt sin åpningsparole. Deretter ropte motdemonstrantene ut et bønnerop som gjallet over hele Youngstorget.

NEI TIL BØNNEROP: Denne mannen var en av svært få som ble tatt hånd om av politiet etter de to bønnerop-demonstrasjonene i Oslo sentrum.