Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet de skulle herje inne på Ullevaal stadion

Selv hevder de arresterte at de bare ville demonstrere mot VIF-ledelsen.

PLANLAGT: - Det var planlagt. Vi ville demonstrere mot ledelsen i klubben og den måten de styrer klubben på. Det ble fyrt av noen kinaputter, men det var det, hevder en av de arresterte. Foto: PRIVAT
PLANLAGT: - Det var planlagt. Vi ville demonstrere mot ledelsen i klubben og den måten de styrer klubben på. Det ble fyrt av noen kinaputter, men det var det, hevder en av de arresterte. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I kveld arresterte politiet 31 casuals fra Vålerenga i det de var i ferd med å gå til Ullevaal stadion for å se Vålerenga spille mot Sandefjord.

Politiet var forberedt
Politiet hadde på forhånd fått signaler om at det ville være en casual-sammenkomst, og derfor tok de affære før kampen for å unngå voldelige episoder.

- Vi var forberedt, og var på alerten fordi vi hadde mottatt opplysninger i forkant, sier operasjonsleder i Oslo politiet, Vidar Hjulstad til Dagbladet.

Politiet omringet casualsene om lag hundre meter fra Ullevaal stadion, og plasserte personene på glattcelle på Politihuset på Grønland.
De arresterte er mellom 19 og 30 år, og blant dem er det også tre kvinner. Personene måtte tilbringe et par timer på glattcelle før de rundt 22:30 ble dimittert.

- Høyre-ekstremister
De arresterte er fra Oslo og Akershus-regionen.

Hjulstad forteller at flere av casualsene er kjenninger av politiet, og har blitt innbrakt for liknende forhold tidligere.

- De er registrert hos oss som casuals for Vålerenga, og har blitt innbrakt for flere liknende tilfeller. Han forteller også at det var høyreekstremister blant de arresterte.

- Vi fryktet at de skulle herje inne på stadion, det måtte vi gjøre noe med, og handlet derfor deretter, sier Hjulstad fra politiet.

- Demonstrasjon mot klubben
En av de arresterte, en 19-åring som vil være anonym, sier til Dagbladet at det var arrangert en sammenkomst med casuals søndag kveld.

19-åringen benekter imidlertid at det var snakk om en voldelig affære. Han hevder det hele var en demonstrasjon.

- Det var planlagt. Vi ville demonstrere mot ledelsen i klubben og den måten de styrer klubben på. Det ble fyrt av noen kinaputter, men det var det, hevder han.

- Var det casuals med på demonstrasjonen?

- Jeg tror vi var omtrent 50/50. Noen var casuals, noen var vanlige fotballsupportere, hevder 19-åringen.

Kastet på glattcelle

Toget gikk opp fra Cafe Abel, ved gamle Ullevål kino, og oppover Sognsveien mot stadion. Før følget ankom stadion ble de omringet av politi som stanset demonstrantene og tok med seg grupper på fire og fire til politihuset.

19-åringen reagerer på at politiet tok inn alle demonstrantene, og kastet dem på glattcelle.

- De kunne ha stoppet oss, men de burde sluppet oss inn på kampen. Vi hadde bare stått og sunget slik som alle andre, hevder han overfor Dagbladet.

19-åringen hevder at han ikke er en casual, men at han kjenner godt til miljøet. Hjulstad hos Oslo politiet vedgår at ikke alle 31 av de arresterte sto oppført i politiets register som casuals.

- De var med på demonstrasjonen, og de kan være casuals selv om vi ikke har registrert det, sier Hjulstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media