Fryktet de skulle herje inne på Ullevaal stadion

Selv hevder de arresterte at de bare ville demonstrere mot VIF-ledelsen.

PLANLAGT: - Det var planlagt. Vi ville demonstrere mot ledelsen i klubben og den måten de styrer klubben på. Det ble fyrt av noen kinaputter, men det var det, hevder en av de arresterte. Foto: PRIVAT
PLANLAGT: - Det var planlagt. Vi ville demonstrere mot ledelsen i klubben og den måten de styrer klubben på. Det ble fyrt av noen kinaputter, men det var det, hevder en av de arresterte. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I kveld arresterte politiet 31 casuals fra Vålerenga i det de var i ferd med å gå til Ullevaal stadion for å se Vålerenga spille mot Sandefjord.

Politiet var forberedtPolitiet hadde på forhånd fått signaler om at det ville være en casual-sammenkomst, og derfor tok de affære før kampen for å unngå voldelige episoder.

- Vi var forberedt, og var på alerten fordi vi hadde mottatt opplysninger i forkant, sier operasjonsleder i Oslo politiet, Vidar Hjulstad til Dagbladet.

Politiet omringet casualsene om lag hundre meter fra Ullevaal stadion, og plasserte personene på glattcelle på Politihuset på Grønland.De arresterte er mellom 19 og 30 år, og blant dem er det også tre kvinner. Personene måtte tilbringe et par timer på glattcelle før de rundt 22:30 ble dimittert.

- Høyre-ekstremisterDe arresterte er fra Oslo og Akershus-regionen.

Hjulstad forteller at flere av casualsene er kjenninger av politiet, og har blitt innbrakt for liknende forhold tidligere.

- De er registrert hos oss som casuals for Vålerenga, og har blitt innbrakt for flere liknende tilfeller. Han forteller også at det var høyreekstremister blant de arresterte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer