Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet det verste da det gikk tre skred ved skisenteret på Haukeli

Trodde to personer var tatt av snøen.

 TATT AV SKRED:  Åtte personer ble tatt av snøen da det gikk flere skred ved Haukelifjell skisenter på Haukelig i dag. Foto: Knut Skogland
TATT AV SKRED: Åtte personer ble tatt av snøen da det gikk flere skred ved Haukelifjell skisenter på Haukelig i dag. Foto: Knut Skogland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble satt igang en stortstilt redningsaksjon ved Hauklifjell skisenter i dag, etter en melder sa han så to personer bli tatt i snøskred. Etter flere timers redningsarbeid og søk, har politiet nå avsluttet aksjonen.

- Søket i tre skred er avsluttet. Ingen funn, ingen er meldt savnet i området, opplyser politiet.

Fryktet det verste Meldingen som kom inn til politiet, var at åtte personer ble tatt av skredet, og at to er savnet. Politiet understrekte tidlig at det ikke var bekreftet at to personer ble tatt av skred.

- Vi får ikke tak i den personen som meldte det inn, så derfor må vi søke i alle de tre skredene, sa operasjonsleder Petter Hovet ved Telemark politidistrikt til Dagbladet under redningsaksjonen.

Dårlig vær gjorde arbeidet svært vanskelig.

- Det er vanskelige forhold. Det er fryktelig dårlig vær, mye vind og utrolig kaldt, sier Hovet.

Flere skred Det har gått tre skred, og redningsmannskapene måtte derfor søke i flere områder.

- Vi kan ikke fly inn på grunn av været. Det for dårlig vær til at helikoptrene kommer seg over fjellet. Vi har også prøvd å fly så langt vi kan med et politihelikopter, men det kom ikke helt fram. Det er redningsfolk på stedet , opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge overfor Dagbladet.

 REDNINGSARBEID:  Skisenteret er nå stengt, så politiet og redningsarbeiderne kan få kontroll på hvem det er som er savnet etter snøskredet på Haukeli. Foto:  Knut Skogland
REDNINGSARBEID: Skisenteret er nå stengt, så politiet og redningsarbeiderne kan få kontroll på hvem det er som er savnet etter snøskredet på Haukeli. Foto: Knut Skogland Vis mer

Skredene gikk i en offpistløype til venstre for Vågslidheisen på Hauklifjell skisenter.

Haukelifjell skisenter ble stengt så politiet kunne samle alle gjestene for å finne ut hvem som var savnet. Det viste seg at ingen var savnet fra skibakkene.

Hovedredningssentralen fikk melding om skredene klokka 10.50 i dag.

 VED SKIHEIS:  Skredet gikk her, til venstre for Vågslidheisen på Hauklifjell skisenter. Foto: Knut Skogland
VED SKIHEIS: Skredet gikk her, til venstre for Vågslidheisen på Hauklifjell skisenter. Foto: Knut Skogland Vis mer
Hele Norges coronakart