- Fryktet det verste da jeg kom fram

Daglig leder i busselskapet Arctic Tours kom til ulykkesstedet få minutter etter krasjen.

SJOKKOPPLEVELSE: Ernst Rune Andersen, daglig leder i Arctic Tours, kom til ulykkesstedet få minutter etter krasjen. Foto: Altaposten
SJOKKOPPLEVELSE: Ernst Rune Andersen, daglig leder i Arctic Tours, kom til ulykkesstedet få minutter etter krasjen. Foto: AltapostenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kjørte bil, og lå bare noen få minutter etter bussen som var involvert i ulykka. Jeg fikk en telefon om hendelsen, og fryktet det verste da jeg kom fram til ulykkesstedet. Heldigvis gikk det bra både med passasjerer og sjåfør, men det er uansett tragisk en ulykke som dette ender med døsfall, sier Ernst Rune Andersen, daglig leder i Arcrtic Tours, til Dagbladet.

Fem busser til Tromsø Busselselskapet disponerer ialt sju busser, og fem av dem hadde kjøreoppdrag i forbindelse med den store håndballturneringen i Tromsø i helga.

- Alle de andre bussene er nå trygt framme i Tromsø, sier Andersen.

- Var det noen skadede blant passasjerene?

- Et fåttall hadde noen skrubbsår, men det var ikke skader av alvorlig karakter blant noen av våre 49 passasjerer fra Bossekop ungdomslag eller Alta IF. Sjåføren kom også uskadd fra ulykken, forklarer han.

En møtende buss, med kun en passasjer ombord, tok samtlige passasjerer og sjåfør ombord, for så å frakte dem til Tromsø.

Får hjelp av kriseteam - Hva skjer nå med ulykkesbussen, passasjerene og sjåføren?

- Bussen er fraktet til Tromsø for videre undersøkelse. Det samme er passasjerer og sjåfør. De vil bli møtt av et kriseteam på Universitetssykehuset i Tromsø, forklarer Andersen.

Han har aldri - i løpet av sine mange år som sjåfør, og nå leder i Arctic Tours - opplevd noe liknende.

- Nei, dette var en sjokkartet opplevelse. Vi har heldigivs vært forskånet fra liknende hendelser tidligere. Nå blir det viktigste å ta vare på passasjerer og sjåfør på en best mulig måte, sier Andersen.

Fikk sladd og snurret Ifølge opplsyninger Andersen fikk fra ulykkessjåføren rett etter ulykken, skal en møtende bil først ha fått en sladd og snurret, for deretter å krasje med bussen - og involvere to andre biler.

- For meg så det ut som den ene av de involverte kjøretøyene var en minibuss, og at det var i denne bussen de omkomne satt, sier Andersen.

 

ULYKKESBUSSEN: Det var en buss av denne typen, fra Arctic Tours, som var involvert i dødsulykken ved Kantornes i Balsfjord. Foto: Artic Tours
ULYKKESBUSSEN: Det var en buss av denne typen, fra Arctic Tours, som var involvert i dødsulykken ved Kantornes i Balsfjord. Foto: Artic Tours Vis mer