Fryktet det verste

LEIKANGER (Dagbladet): Fraflyttingskommunen Leikanger i Sogn har en stor arbeidsplass: fylkeskommunen. Den vil de gjerne beholde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haler og drar i norgeskartet

De fryktet det verste da oppgaveutvalget la fram sin tilråding i går: At Sogn og Fjordane skulle bli en utkant i et stort vestlandsfylke.

Og Leikanger - som har mistet sin hjørnesteinsbedrift - håper nå at fylkeskommunen fortsatt blir hetende Sogn og Fjordane og at administrasjonen blir i kommunen.

Fylkesordfører Nils R. Sandal (Sp) var i går en glad mann.

- Dette er et klart signal om å styrke regionene. Vi beholder identiteten vår og vil få flere oppgaver, særlig i forhold til næringsutvikling. Denne tilrådingen gir mer regional makt mot den sentrale makta i Oslo.

Sogn og Fjordane, med sine 108000 innbyggere, kaller seg trivselsfylket - det er fordi de stort sett er friskere enn andre - og bor mellom fjord og fjell.

- For oss er det viktig at folk føler nærhet til fylket som sørger for de offentlige tjenestene de får fra vogge til grav, mener Sandal. - Vi ville blitt en utkant i en stor sammenslått region.

- Utvalget peker på den lave valgdeltakelsen ved fylkesvalg - tyder ikke det på at folk ikke bryr seg stort om fylket sitt og ikke føler særlig nærhet til dem som styrer og steller?

- Jo, der faller fylket mellom to stoler, mellom stortingsvalg og kommunevalg, men fylket som tjenesteyter kommer godt ut.

- Ville det ikke da vært bedre å legge ned fylkeskommunen og gi mer makt til kommunene?

- Det ville bety mer makt til Oslo. Og det er dårlig - for trivselen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 177677087


Varnish cache server