Fryktet dødssprøyta. I natt ble han henrettet

Var redd for en smertefull død og ba om å bli henrettet på en annen måte. Men i natt fikk Christopher Lee Price (46) dødssprøyta.

HENRETTET: Christopher Lee Price ble dømt til døden for å ha medvirket til drap. Foto: Alabama Department of Corrections via AP
HENRETTET: Christopher Lee Price ble dømt til døden for å ha medvirket til drap. Foto: Alabama Department of Corrections via APVis mer

Det var 22. desember 1991 at presten Bill Lynn satt og pakket inn julegaver til barnebarna sammen med kona Bessie i sitt hjem i Bazemore i delstaten Alabama i USA, da strømmen gikk.

Han gikk ut for å sjekke strømmen. Det ble så stille fra Lynn, og kona gikk ut for å se etter ham. Det var da hun så en skikkelse kledd i svart, som sto overfor mannen hennes med et sverd.

Obduksjonen viste at Lynn ble stukket 30 ganger med sverdet. Kona Bessie ble banket opp og ranet da hun prøvde å flykte fra stedet.

Noen dager seinere ble Christopher Lee Price pågrepet. Han innrømmet å være involvert i hendelsen, men mente makkeren Kelvin Coleman begikk drapet. Men mens Coleman innrømmet drapet og fikk livstid i fengsel, ble Price dømt for medvirkning til drap og fikk dødsstraff.

Smertefull død

Price skulle egentlig henrettes i april, men fikk det utsatt. Det skriver CNN.

Price ba nemlig om å bli henrettet på en annen måte enn ved den mye omtalte dødssprøyta. Bruken av den, er svært omdiskutert, da den er sagt å skape en smertefull død.

46-åringen ba om å bli henrettet med en dødelig gass i stedet, men forespørselen kom for seint. Slik ble det ikke.

I natt fikk han dødssprøyta.

Med det ble Price den andre personen som ble henrettet i Alabama på snaue to uker. Advokatene hans ba om at Price skulle henrettes med denne gassen for å slippe nettopp den smertefulle døden injeksjonen medfører. Men gassen skal imidlertid ikke være klar for bruk i Alabama riktig ennå, skriver AP.

- Som å bli brent levende

Slik Dagbladet omtalte i fjor, har flere dødsdømte USA bedt om en annen henrettelsesmåte. For da Billy Ray Irick, dømt til døden i Tennessee etter å ha voldtatt og drept sju år gamle Paula Dyer, ble henrettet i august i fjor, var det ved hjelp av tre injeksjoner:

Først sovemidlet Midazolam, deretter det lammende middelet vekuroniumbromid og til slutt kaliumklorid (potassiumklorid) som får hjertet til å stoppe.

Problemet er at henrettelsesmetoden, som er «standard» i Tennessee, ikke alltid ser ut til å virke etter oppskriften. Ifølge Washington Post har vitnebeskrivelser av flere henrettelser de siste åra reist tvil om hvorvidt Midazolam har gitt tilstrekkelig bedøvelse.

De som venter på å få sin dødsdom utført, er livredde for at de skal få en smertefull død. Eksperter mener nemlig at medikamentene kan føre til smerte som likner drukning og det å bli brent levende.

FIKK DØDSSTRAFF: Dylann Roof den første personen til å få dødsstraff for hatkriminalitet i tråd med føderal lovgiving. Her snakker et av ofrenes brødre ut etter dommen. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer