Fryktet dødsstraff: Gladmelding

Ny vending i narkotikasaken på Bali.

NY VENDING: Manuela Vitoria de Araujo Farias risikerte dødsstraff. Nå kan saken ha snudd. Foto: Newsflash
NY VENDING: Manuela Vitoria de Araujo Farias risikerte dødsstraff. Nå kan saken ha snudd. Foto: Newsflash Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 27. januar ankom den brasilianske statsborgeren Manuela Vitoria de Araujo Farias (19) den populære ferieøya og indonesiske provinsen Bali.

Det som ifølge hennes advokat skulle være et besøk for å be for sin syke mor i buddhistiske templer, tok en brå vending da hun ble stoppet av sikkerhetspersonellet på Balis internasjonale lufthavn.

I bagasjen hennes fant tollerne nemlig tre kilo kokain. Farias ble umiddelbart pågrepet, siktet for internasjonal narkotikasmugling - et lovbrudd som i Indonesia oppfyller kriteriene for dødsstraff.

Nå kan det imidlertid se ut som at saken har tatt en ny vending, skriver australske News.com.

«Sluppet unna»

Indonesia praktiserer dødsstraff for flere typer forbrytelser, blant annet for narkotikaforbrytelser. Det gjelder også for utenlandske statsborgere, skriver Utenriksdepartementet (UD) på sine nettsider.

19-åringens advokat, Davi Lira da Silva, har hele tida hevdet at Farias ble lurt til å gjennomføre smuglingen. Påtalemyndigheten har på sin side vært fast bestemt på at Farias har tilknytning til et narkotikakartell, og har tidligere bedt om at hun dømmes til døden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer