Fryktet eks-pirat bruker norske krigsskip

Dagbladet kan i dag avdekke hvordan norske myndigheter solgte flere marinefartøy til et britisk sikkerhetsselskap registrert på en campingplass i Surrey. Nå inngår fartøyene i en privatdrevet marinestyrke eid av en tidligere nigeriansk opprørsleder som skal jakte pirater og drive inn skatter for et av verdens mest lovløse og korrupte land.

Publisert
Sist oppdatert

I Nigerias største by, Lagos, ligger flere store patruljebåter side om side. De nymalte skrogene glinser i blått mot vannskorpa. På dekk kryr det av kamuflasjekledde nigerianske soldater og marinegaster med hjelmer og store redningsvester. De skal på oppdrag i et av verdens farligste og mest lovløse farvann.

Skipene tilhørte tidligere Forsvaret og het KNM «Geir», «Hauk», «Jo», «Stegg», «Terne» og «Tjeld». Skipene har fått nye navn. Dagbladet kan avsløre at de nå disponeres av nigerianeren Government «Tompolo» Ekpemupolo (44).

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer