Fryktet eks-pirat bruker norske krigsskip

Dagbladet kan i dag avdekke hvordan norske myndigheter solgte flere marinefartøy til et britisk sikkerhetsselskap registrert på en campingplass i Surrey. Nå inngår fartøyene i en privatdrevet marinestyrke eid av en tidligere nigeriansk opprørsleder som skal jakte pirater og drive inn skatter for et av verdens mest lovløse og korrupte land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Nigerias største by, Lagos, ligger flere store patruljebåter side om side. De nymalte skrogene glinser i blått mot vannskorpa. På dekk kryr det av kamuflasjekledde nigerianske soldater og marinegaster med hjelmer og store redningsvester. De skal på oppdrag i et av verdens farligste og mest lovløse farvann.

Skipene tilhørte tidligere Forsvaret og het KNM «Geir», «Hauk», «Jo», «Stegg», «Terne» og «Tjeld». Skipene har fått nye navn. Dagbladet kan avsløre at de nå disponeres av nigerianeren Government «Tompolo» Ekpemupolo (44).

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer