Fryktet eksplosjon etter brann - huseier måtte skyte to hunder

Minst en person er skadd og to hunder avlivet, etter at det tirsdag ettermiddag brøt ut brann i et uthus i Nedre Trøssemark i Skånland i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no / Tlf: 24 00 00 00

- Det var naboer som meldte om brannen i uthuset. Det ligger en hundegård i umiddelbar nærhet til uthuset som er i full fyr, og innringer forsøkte selv å berge hundene, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Vedkommende lyktes ikke med å få hundene ut, i kampen mot røyk og flammer, opplyser politiet.

- Etter kort tid kommer huseier som også forsøker å berge hundene. Heller ikke dette lykkes, og huseier ender opp med å skyte hundene for at de ikke skal lide, sier Thomassen.

Fikk brannskader

Huseieren ble skadd i brannen.

- Ambulansemannskaper melder nå at en person behandles for brannskader i ansiktet. Det er snakk om huseier. Vi har ikke snakket med ham selv, men det er nærliggende å tro at det har skjedd da han forsøkte å redde hundene, sier Thomassen.

En campingvogn med en gassflaske, som står inntil det brennende uthuset, førte også til eksplosjonsfrykt. Brannvesenet ville være på den sikre siden, og ba om en sikkerhetssone på 200 meter.

Klokka 16.30 melder imidlertid politiet at brannvesenet har klart å hente ut flere gassflasker fra campingvogna, og at det ikke lenger er eksplosjonsfare eller spredningsfare til andre bygg.

Måtte stoppe brøytebil

Politiet fikk melding om brannen klokka 15.31, men nødetatene fikk store utfordringer med å komme fram til det isolerte stedet.

- VI måtte faktisk stoppe en brøytebilsjåfør, for å be ham om å brøyte vei til oss. Det ble meldt om 35-40 centimeter snø på veien, og brannbilen klarte ikke å komme fram, sier Thommassen.

Politiet hadde allerede varslet veitrafikksentralen, men endte opp med å ta affære selv da de møtte brøytebilsjåføren.

Politiet var framme på gården like etter klokka 16.15, og med det er alle nødetater på stedet.

Dagbladet følger saken videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer