Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet ferja ville senke livbåten

Med sønnen Elias (2) bundet fast til livvesten, gjorde Olav Reksen seg klar til å hoppe ut i det frådende havet. Han trodde passasjerferja «Express Samina» ville kantre over livbåten de satt i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fryktet at det ville gå virkelig galt, sier Olav Reksen på telefon fra øya Paros.

Han, kona Kristin Nash og sønnen Elias var på vei på ferie til naboøya Naxos.

- Vi satt oppe i salongen og spiste da vi hørte en lang skrapelyd. Båten stoppet så raskt at dekketøyet falt av bordet. Vi skjønte med en gang at det var alvorlig, forteller Reksen.

Heldigvis visste familiefaren hvor redningsvestene befant seg.

- Da vi kom opp på øverste dekk, hadde båten allerede begynt å krenge. Mannskapet forsøkte å få løs livbåtene, men det var tydelig at de ikke hadde gjorde det før, sier Reksen.

Familien kom seg om bord i den andre livbåten som ble satt på havet.

- Bare to av totalt seks livbåter ble satt på havet. Bare den ene ble låret på vanlig måte. På den andre kappet de tauet. Vi havnet i en båt med rundt 30 andre, forteller Reksen.

- Vi ble presset opp mot ferja og det så ut som den skulle falle over livbåten. Jeg bandt Elias fast i vesten min, og lurte på når jeg skulle hoppe ut i havet. 10-12 stykker hoppet fra livbåten og ut i havet. Men vi klarte å presse båten bakover langs baugen, og kom oss unna.

Fra livbåten så familien at ferja gikk ned.

(NTB)

REDDET: Med sønnen Elias (2) bundet fast til livvesten, gjorde Olav Reksen seg klar til å hoppe ut i det frådende havet. Han trodde passasjerferja «Express Samina» ville kantre over livbåten de satt i. Olav Reksen er her sammen med kona Kristin Nash og sønnen Elias.