Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet flukt

Økokrim var redd for at tidligere Finance Credit-direktør Trond Kristoffersen skulle rømme fra Norge. Kjennelsen i saken er utsatt til i dag kl. 14.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten hadde ikke kommet til noen avgjørelse da partene skilte lag i 20-tida mandag. Kjennelse i saken kommer kl. 14.00 tirsdag.

Ba om lukkede dører

Økokrim har bedt Oslo tingrett varetektsfengsle han på nytt. Fengslingsmøtet startet for åpne dører like før klokka 15 i ettermiddag. En time tidligere ba Kristoffersens advokat, Geir Lippestad, om at det måtte foregå bak lukkede dører.

- Økokrim kommer med påstander som rammer privatlivets fred. Dette gjelder særlig hans kone som ikke er en del av denne saken i det hele tatt, fastholdt Lippestad.

Aktor, førstestatsadvokat Morten Eriksen i Økokrim, kommenterte følgende:

- Det er ikke meningen å grave i privatlivet eller ekteskapelige forhold mellom Kristoffersen og venninner og slike ting.

Dommeren spurte innledningsvis om Kristoffersen erkjente straffskyld.

- Det er jeg ikke i stand til å svare ja eller nei på, svarte eks-direktøren.

Økokrim skriver i sin pressemelding at Kristoffersen ble pågrepet allerede lørdag. Samme dag ble han intervjuet av Dagens Næringsliv. Der uttalte han blant annet at han innså at en alvorlig tiltale kunne komme når som helst.

- Den vil gå ut på at vi har forledet bankene til å yte lån. Men i så måte var det ikke min hensikt å gjøre det, sa han til Dagens Næringsliv.

Finance Credit-systemet, med en rekke datterselskaper i inn- og utland, lånte penger av norske banker for å kjøpe fordringer og drive inkasso. Lånene kom opp i 1,3 - 1,4 milliarder kroner, penger som ser ut til å ha gått tapt. 16. november i fjor ble de to eierne, Trond Kristoffersen og Torgeir Stensrud arrestert, mistenkt for svindel og bedrageri ved hjelp av falske og oppblåste regnskaper og fakturaer.

Ved siden av Trond Kristoffersen er Torgeir Stensrud siktet i Finance Credit-saken. Begge ble arrestert og varetektsfengslet i november i fjor men ble senere sluppet løs selv om etterforskningen har pågått i hele tiden etter arrestasjonen og fram til i dag.

Det er ventet at tiltalen mot de to kommer til å bli tatt ut i nærmeste framtid. Tiltalen kommer til å omfatte brudd på flere straffelovsbestemmelser med an samlet strafferamme på ni års fengsel, meldte Dagens Næringsliv for et par uker siden.

De to hovedselskapene i Finance Credit-systemet, Finance Credit Norge og Finance Credit Group er slått konkurs. Bankene som lånte ut penger til selskapene, har gått til søksmål mot revisjonsfirmaet KPMG. Søksmålene er på til sammen bortimot 900 millioner kroner og er satt fram fordi bankene mener at årsregnskapet for Finance Credit Norge led av alvorlige mangler som KPMG burde ha oppdaget.

VARMT GJENSYN: Trond Kristoffersen ba om lukkede dører for å skåne kona Whitney.
<B>ERKJENTE IKKE STRAFFSKYLD: Forsvarer Geir Lippestad i samtale med sin klient.
<B>SNAKKET:</B> Trond Kristoffersen sa i helgen at han ventet seg en alvorlig tiltale. Nå er han pågrepet av Økokrim.