Fryktet flyturen

HYANNISPORT (Dagbladet): John F. Kennedy jr. ville ikke ta den siste flyturen. Han ville ikke mellomlande på Martha's Vineyard. Men kona Carolyn Bessette skal ha overtalt ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alene

John F. var sikker på landingen i Hyannis, på fastlandet, men mente at han ikke hadde nok erfaring til mellomlandingen på den lille flyplassen på Martha's Vineyard. Det ville også bety at han måtte gjennomføre to landinger.

Forsinket

Men kona insisterte på at de skulle mellomlande på øya hvor søsteren Lauren skulle på ferie, før de reiste videre til bryllupsfesten i Hyannisport, skriver avisa New York Post.

Attpåtil ble søsteren Lauren forsinket. Hun er en aktiv forretningskvinne og fikk ikke forlate kontoret fordi det var noe som måtte gjøres først.

Det betydde at flyturen ville bli en nattflyging, noe John F. Kennedy ikke hadde erfaring med.

Avisa New York Post siterer en samtale mellom C. David Heymann, som har skrevet flere biografier om Kennedy-familien, og John F. jr.

Han var en venn av John F. og ringte ham for tre uker siden i forbindelse med et intervju til bladet George.

Ville ikke

John F. fortalte at han ikke kunne gjøre en avtale for 16. juli, fordi han skulle i familiebryllup.

Samtalen som fulgte lød slik:

-Jeg har ikke engang lyst til å dra til Martha's Vineyard. Jeg tar mitt eget fly og kona mi liker ikke å fly med meg. Nå må jeg dra både til Martha's Vineyard og til Hyannis, sa Kennedy.

-Hvorfor det? spurte Heymann.

-Dessverre må vi ta med svigerinnen min. Hun skal til Martha's Vineyard. Min kone insisterer på at jeg skal fly henne dit. Jeg fortalte henne at jeg ikke har ikke lyst til å gjøre det. Jeg sa at jeg heller ville dra rett til Hyannis. Men min kone insisterte.

John F. Kennedy jr. avsluttet med å si at dette betydde at han var nødt til å lande to ganger.

-Jeg har ikke så mye erfaring som pilot.