Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet for farens liv

Ole Edvard Antonsen kunne i går formiddag endelig gi faren Odd R. Antonsen en lenge etterlengtet klem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikeren har lagt noen lange og nervepirrende ventedager bak seg siden de første meldingene om flomkatastrofen kom søndag. Faren (67) fra Hamar ferierte i Kamala i Thailand sammen med sin bror Per Antonsen (55) da flodbølgene slo innover ferieparadiset, og sønnen fikk ikke livstegn før seint mandag kveld.

-  Jeg meldte dem begge savnet til UD søndag, og hadde virkelig angst siden vi ikke fikk noen kontakt, mens en del andre nordmenn kom gjennom på telefonnettet, forteller Antonsen.

-  Mandag ettermiddag vurderte vi å reise ned selv for å lete, men heldigvis ga han til slutt livstegn fra seg seinere den kvelden. Da knakk jeg helt sammen, sier en svært lettet Ole Edvard Antonsen.

-  Utrolig heldig

I går tok han imot faren på Gardermoen sammen med brødrene sine Jens Petter og Tom Erik Antonsen, samt Jens Petters sønn, Robin (10). Antonsen sr. mener selv han var utrolig heldig som overlevde katastrofen. Sammen med broren hadde de leid to leiligheter som lå over hverandre, og begge søkte tilflukt i den øverste da den første bølgen slo inn.

-  Jeg sov lenge denne morgenen, og var midt i frokosten da jeg hørte et skrik jeg aldri kommer til å glemme. Utenfor løp en dame opp mot huset som var helt hysterisk. Jeg fikk varslet broren min som sov i førsteetasje, og vi rakk alle å komme oss opp til min leilighet før bølgen slo inn.

-  Hadde vi ikke vært der tror jeg det hadde gått galt, sier 67-åringen stille.

Han forteller at mannen de leide huset av mistet to av barna sine, damen som hadde varslet dem mistet datteren. På vei opp til en høyde en kilometer unna leiligheten vasset han nærmest i lik.

-  Kald og klartenkt

-  Det lå døde overalt i vannet, og jeg har noen grusomme detaljer som vil sitte i lenge. Men da det sto på som verst var jeg helt kald og klartenkt, og fokuserte bare på hvordan vi skulle slippe unna neste bølge.

Odd R. Antonsen, som var på sin første ordentlige ferie i utlandet, mistet kontrollen først da han fikk sønnene sine på telefon.

-  Psykisk påkjenning

-  Da brøt jeg helt sammen. Jeg satt og gråt nå seinest på flyplassen i København. Selv om jeg slapp unna uten en skramme har det vært en tøff psykisk påkjenning. Jeg kjenner det er godt å få pratet om det nå, sier han.

Sønnen Ole Edvard er sjeleglad for å ha faren trygt tilbake, men tenker mye på alle dem det ikke gikk så bra med.

-  Gleden er enormt betydningsfull for oss, men vi blir også preget av alt det tragiske folk har opplevd. Men nå er jeg naturligvis mest av alt svært glad for at han er hjemme i Norge igjen, sier han.

<B>HJEMME IGJEN:</B> Ole Edvard Antonsen er utrolig glad for å ha fått hjem igjen pappa Odd R. Antonsen fra Thailand. Nevøen Robin til venstre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media