Politibetjenter om Kongress-angrepet:

- Fryktet for livet

Tirsdag startet granskingen av Kongress-angrepet i januar. Flere politibetjenter vitnet om de dramatiske minuttene. - Jeg var i helvete, sier en av dem.

SKAMMELIG: Michael Fanone sendte en tydelig melding i retning de republikanske politikerne i en høring i Kongressen tirsdag 27. juli. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg sto i fare for å bli drept med mitt eget skytevåpen. Jeg hører fortsatt ordene «drep han med hans egen pistol» i hodet mitt i dag.

Det sa politibetjent Michael Fanone under tirsdagens vitneforklaringer i Senatet i forbindelse med granskingen av Kongress-stormingen 6. januar.

Fanone - som under stormingen tok på seg politiuniform for første gang på nesten ett tiår - ble sendt til stedet under tumultene. Der ble han møtt av det han selv beskriver som et «helvete».

- Slagmark

Politibetjenten fikk gitt en rekke elektriske støt og ble slått bevisstløs av opprørerne. Jimmi Albright, Fanones partner, fikk etter hvert fraktet ham til sykehuset, skriver ABC News.

- På sykehuset fortalte legene meg at jeg hadde fått et hjerteinfarkt. Seinere ble jeg diagnostisert med hjernerystelse, traumatisk hjerneskade og posttraumatisk stresslidelse, fortalte Fanone. Nesten sju måneder etter stormingen, sliter han fortsatt med angst og traumer.

Betjent Aquilino Gonell befant seg også i kongressbygningen da den ble stormet av rasende Trump-tilhengere. Han fortalte at han følte at han ikke kunne puste da folkemengden presset på for å ta seg inn i bygningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer