Fryktet for Thorbjørns liv

- Det kunne gått liv i familien, sier Thorbjørn Jaglands far, Helge(80). Han gir norske medier skylden for at sønnen trekker seg tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norsk presse har skylden for Thorbjørns avgang, sier Helge Jagland etter sønnens avgang i går ettermiddag. Han anklager mediene både for mangel på folkeskikk og for å drive heksejakt på sønnen siden han tok over etter Gro Harlem Brundtland i 1996.

- Hvert eneste ord, ja til og med hvert eneste komma som Thorbjørn har uttalt har det blitt hugget på av journalistene. Helge Jagland retter samtidig skyts mot krefter i Arbeiderpartiet som har motarbeidet sønnen:

- Allerede da han tok over etter Gro på landsmøtet, var det undertoner i partiet som sørget for at han fikk en dårlig start, sier faren til DrammensAvisa.

Familien rammet

- Personlig har det vært helt jævlig å oppleve det enorme presset som sønnen min og familien vår har blitt utsatt for fra media. Selv har han opplevd det som en belastning å følge sønnens politiske karriere de siste årene og snakker om tunge dager og søvnløse netter.

- Presset har rett og slett gått på helsa løs, og jeg frykter at det kunne ha gått liv i familien derson dette presset hadde fortsatt, sier han og ber om å bli sitert på nettopp dette. Helge Jagland framholder likevel at sønnen er sterk og har tålt presset godt.

- Men på familiens vegne er jeg glad for at han er så voksen at han nå har sagt fra at nok er nok, sier Helge Jagland.