Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet fotballspillere var tatt av stort takras

Full utrykning til hallturnering i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Polititi, ambulanse, lavinehunder og redningsmannskaper rykket ut til Storelvahallen i Tromsø i kveld etter melding om at kraftig snøras fra det buede taket.

- Det er fotballturnering for barn og unge i hallen denne helgen, og det var full aktivitet i hallen da det raste. Dessuten går mange ut og inn av hallen hele tiden, og derfor tok vi ingen sjanser, sier operasjonsleder Arne Hågensen i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Storutrykningen ble satt i gang umiddelbart etter at turneringsledelsen i hallen meldte fra om snøraset klokka 18.59.  En drøy halvtime etter var hele raset gjennomsøkt, og heldigvis var ingen tatt av de tunge snømassene, sier Hågensen.

Påminnelse hver halvtimeFotballturneringen fortsetter etter planen søndag.
Etter avtale med politiet skal arrangøren bryte inn over høyttaleranlegget hver halvtime og minne spillerne om at de må gå kjapt ut og inn av hallen.
Det kan komme nye ras fra taket.

I går ble et 30-talls beboere evakuert fra rasfarlige områder i Oddervika og Breivikeidet i Tromsø kommune.

Ville ikke forlate rasområdeDe evakuerte er innlosjert på hotell i Tromsø eller hos familie og venner.
Fire beboere i rastruede hus har valgt å bli hjemme tross den truende situasjonen.

- Utpå dagen søndag vil ekspertene gi en vurdering av om det er trygt å flytte hjem igjen, sier operasjonsleder Hågensen.

To andre snøras i nord har ført til full utrykning i dag. En svensk skiløper varslet klokka 16.37 om at han hadde sett flere skispor forsvinne inn i et ras på norsk side av Riksgrensen skianlegg nord for Narvik. Raset hadde gått i et brattheng der mange kjører ski utenfor løypa.

Tre helikoptreDet ble sendt helikoptre med hunder og redningsmannskaper både fra Narvik, Harstad og Bodø. Forholdsvis kjapt kom mannskapene i kontakt med fire skiløpere som forklarte at det var de som hadde utløst skredet. De var sikre på at ingen andre var der da skredet gikk, opplyser vakthavende redningsleder Olav Bjørgan ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til Dagbladet.

Den tredje rasutrykningen i dag gikk på Svalbard - i det populære snøscooterområdet Hjorttind.

Vitner hadde sett scooterspor forsvinne inn i et ras. Også der ble  aksjonen avblåst etter kort tid.

- Mannskapene kom i kontakt med scooterførere som sa at det var de som hadde utløst skredet og det ikke var noen der, sier Bjørgan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!