Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fryktet gjengmedlem pågrepet

B-gjengen gikk rett i fella: To av medlemmene ble knivskadd da A-gjengen og andre menn gikk til angrep på Jordal i Oslo i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter at en av de antatte angriperne er et fryktet gjengmedlem. Han var medtiltalt i den såkalte Rasool-saken. Politiet betegner Shahid Rasool som en av Norges farligste menn. Han ble i fjor høst dømt til 12 års fengsel. Den medtiltalte pådro seg også en lang fengselsstraff, men hadde sittet varetektsfengslet helt siden oktober 1997. Dermed var straffen ferdigsonet i desember i fjor.

I går ble han pågrepet av politiet etter gjengbråket i Oslo.

Hyperstate

- Bråket startet under ravefesten Hyperstate i Oslo Spektrum lørdag. Et av B-gjengmedlemmene var rappkjeftet mot en A-gjengrival, men det hele ble løst uten voldsbruk. Representanter for de to gjengene ble enige om å møtes på Jordal Amfi søndag ettermiddag for å snakke ut. Vi var fem- seks stykker, men så kom det reneste 17. maiopptoget nedover gata. Minst 40 A-gjengmedlemmer, bevæpnet med kniver og skytevåpen, angrep oss, sier en ung mann til Dagbladet.

A-gjengen og B-gjengen

  • Den såkalte A-gjengen består i hovedsak av unge pakistanere oppvokst og bosatt i Oslo sentrum.
  • B-gjengen består i hovedsak av unge pakistanere bosatt i Oslos utkant og nabokommunene.
  • Gjengene allierer seg med andre innvandrergjenger, særlig unge fra Vietnam og Thailand.
  • De har flere ganger barket sammen, seinest i påsken. Da ble det avfyrt flere skudd mot Adam Pizza på Lørenskog, seinere på kvelden også i Smalgangen på Grønland.

Han er etterlyst av politiet og ønsker å være anonym.

Løp for livet

- To av våre ble knivskadd, men heldigvis ikke alvorlig. En av mennene som gikk amok, er en kjent kriminell, sier et B-gjengmedlem.

Politiet rykket ut med flere patruljer, og fikk forholdsvis raskt kontroll over situasjonen. Utover kvelden jaktet lovens håndhevere på medlemmer av A- og B-gjengen.

Politiet skal også ha vært på utkikk etter Young Guns-medlemmer.

- Vi ble angrepet fordi vi tilfeldigvis var i området, sier de til Dagbladet.

Seint i går kveld fikk det kjente gjengmedlemmet assistanse av sin advokat:

- Jeg har vært i kontakt med min klient. Han benekter å ha gjort noe straffbart, og jeg håper han blir løslatt straks politiet har oversikt over sakens detaljer, sier advokat Vidar Helgheim.

<B>TATT HÅND OM:</B> Her tar politiet hånd om en av guttene som ble angrepet av A-gjengen på Jordal i går kveld.