Fryktet gjengoppgjør etter danskebåt-slagsmål

Politiet bortviste 20-30 norskpakistanere på kaia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store politistyrker rykket i kveld ut til Hjortneskaia etter at Color Line hadde varslet om slåssing mellom to grupper norskpakistanere ombord på MS «Color Festival» som anløp Oslo fra Frederikshavn klokka 19.

- Vi har fått opplyst at den ene av partene i uoverenstemmelsen ombord hadde ringt venner på land i Oslo, og på bakgrunn av det antok vi at det kom til å bli mer bråk. Vi fryktet også at de hadde med seg våpen i bilene. Da politiet ankom stedet hadde en stor gruppe personer samlet seg her for å vente på ferja, forteller innsatsleder Gjermund Stokke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter nøye ransaking av flere kjøretøy ble det klart at ingen av norskpakistanerne som gjorde seg til kjenne på kaia hadde skytevåpen. Også biler som kom til for å hente folk ved ankomsthallen ble gransket av politiet.

Det er ikke klart hva bråket på danskebåten dreide seg om. Et vitne forteller til Dagbladet.no at at norskpakistanerne ombord oppførte seg aggressivt mot hverandre.

- Det var mye bråk i løpet av turen, og flere av dem ble kastet ut fra utesteder inne på båten, forteller medpassasjeren.

Flere politienheter holdt i nærmere en time etter ankomst de to gruppene adskilt, og ventet med å dimmitere den ene fraksjonen til de resterende var bortvist fra området.

Politiet på stedet mener at flere av de anholdte har tilknytning til de norskpakistanske gjengmiljøene, men det var ikke grunnlag for å pågripe noen av de involverte.

- Vi kjenner ikke bakgrunnen til at disse to gruppene med pakistansk bakgrunn var ute etter å ta hverandre. De som var på Hjortneskaia er bortvist og har gått hver til sitt, så får vi se om det blir rolig med det, sier operasjonsleder Sissel Hansen ved Oslo politidistrikt.

AMPER STEMNING: De unge mennene som ble anholdt av politiet på Hjortneskaia gjorde i klare ordelag uttrykk for at de ikke ville bli tatt bilde av. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
AMPER STEMNING: De unge mennene som ble anholdt av politiet på Hjortneskaia gjorde i klare ordelag uttrykk for at de ikke ville bli tatt bilde av. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Fryktet gjengoppgjør etter danskebåt-slagsmål
<B>STORE POLITISTYRKER:</B> Politiet fryktet et oppgjør med skytevåpen da det ble kjent at antatte gjengmedlemmer hadde kjørt fra sentrum for å troppe opp ved danskebåtens anløp.