Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fryktet han ikke ville stoppe overfallene før han ble tatt

De to eldre kvinnene som ble overfalt er lettet over pågripelsen.

OVERFALT PÅ VEI HJEM: Denne stien ble åstedet for overfallet på den eldre kvinnen på Nordberg i februar i år. 77-åringen var på vei hjem fra et møte i pensjonistforeningen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
OVERFALT PÅ VEI HJEM: Denne stien ble åstedet for overfallet på den eldre kvinnen på Nordberg i februar i år. 77-åringen var på vei hjem fra et møte i pensjonistforeningen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 35 år gammel rumensk statsborger ble i midten av forrige uke pågrepet i Paris for overfall av to eldre kvinner på 82 og 77 år i Oslo.

Begge kvinnene er nå lettet etter at en 35 år gammel rumensk statsborger ble pågrepet for overfallene i midten av forrige uke.

- Denne hendelsen preger henne og hun har blitt kraftig redusert etter hendelsen, sier 82-åringens bistandsadvokat Trine Rjukan til Dagbladet.

- Hun har tenkt at dette dreier seg om en serieovergriper og har fryktet at han ikke ville stoppe overfallene før politiet stanset ham, sier Rjukan.

82-åringen var ute på sin daglige gåtur i juli 2011 da hun plutselig ble angrepet bakfra på Etterstad. Hun ble slått i hodet og overfalt. Da hun kom til seg selv lå hun blødende på bakken. Forbipasserende fant henne etter hvert og de tilkalte politi og ambulanse, ifølge bistandsadvokaten.

Grov vold I februar 2012 ble en 77 år gammel kvinner overfalt på vei hjem fra et møte i pensjonistforeningen på Korsvoll i Oslo.

Kvinnen ble utsatt for grov vold og voldtekt, og DNA gjorde politiet sikre på at det var snakk om samme gjerningsmann som hadde overfalt 82-åringen året før.

- REDD: 77-åringen har hatt det vanskelig og vært redd etter det grove overfallet i februar, forteller kvinnens bistandsadvokat Halldis Winje. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
- REDD: 77-åringen har hatt det vanskelig og vært redd etter det grove overfallet i februar, forteller kvinnens bistandsadvokat Halldis Winje. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer

- Dette er et stygt overfall. Kvinnen var forslått og nedkjølt da hun ble funnet. Hun er brakt til Ullevål sykehus hvor hun ligger i respirator, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til Dagbladet i februar.

Kvinnens veske var forsvunnet og politiet ba publikum om tips i saken.

Levd i redsel Også 77-åringen er lettet over at en mann på er pågrepet i forbindelse med overfallene, forteller Halldis Winje, kvinnens bistandadvokat.

- Hun er klar over at mannen er pågrepet, og er utrolig lettet over det. Det har vært utrolig vanskelig for henne etter overfallet, både psykisk og fysisk, og det er klart hun har levd i en redsel for at han skal komme tilbake eller aldri bli tatt, sier Winje til Dagbladet.

- Politiet har fulgt henne godt opp og gitt henne god informasjon underveis.

- LETTET: Bistandadvokat Trine Rjukan forteller at den 82 år gamle kvinnen er lettet over at en mann er pågrepet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
- LETTET: Bistandadvokat Trine Rjukan forteller at den 82 år gamle kvinnen er lettet over at en mann er pågrepet. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media