KAN VÆRE TATT: Den uidentifiserte gutten, som bare skal være 12 år, skal sammen med sin gjeng torturert og drept dusinvis av mennesker på oppdrag for et narkotikakartell i Mexico. Nå kan den utpekte lederen være tat av den meksikanske hæren. Foto: Politiet
KAN VÆRE TATT: Den uidentifiserte gutten, som bare skal være 12 år, skal sammen med sin gjeng torturert og drept dusinvis av mennesker på oppdrag for et narkotikakartell i Mexico. Nå kan den utpekte lederen være tat av den meksikanske hæren. Foto: PolitietVis mer

- Fryktet leiemorder (12) arrestert i Mexico

Den unge gutten skal ha drept dusinvis på oppdrag for et narkokartell i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). En 12 år gammel gutt som mistenktes å være en fryktet leiemorder for et av narkotikakartellene i den pågående narkokrigen i Mexico, skal være arrestert av meksikansk politi.

Flere utenlandske medier melder at det kan være snakk om barnet som går under navnet «El Ponchis» - en uidentifisert gutt som bare skal være 12 år. Den meksikanske hæren har jaktet gutten og hans gjeng over tid og kan nå ha fått et gjennombrudd i saken.

Også et annet barn jages nå av meksikansk politi.

17 500 kroner El Ponchis skal ha torturert og drept dusinvis av fiender til kokainkartellet South Pacific Cartel, som han tilhører. Varemerket til gutten skal være at han på bestialsk vis kutter strupene på sine ofre.

Gutten skal arbeide blant annet med sine søstere som skal bistå med å bli dumpe likene. South Pacific Cartel, som 12-åringen og hans gjeng skal jobbe for, har alliert seg med den brutale gjengen Los Zetas. De er et mindre kartell i sørlige Mexico som kriger mot et større kartell om narkotikakontrollen av den sørvestlige delen av landet.

Et annet kjennetegn er at «El Ponchis» og hans gjeng legger ut videoer av drapene på internett. Guttungen skal, ifølge ndtv.com, ta cirka 17 500 kroner i betaling for hvert av drapene.

Rekrutteres i fattige strøk Statsadvokat Luis Benitez i staten Pedro sier at barna er i alderen der våpen kun brukes til lek.

- Det er enkelt å gi dem et våpen, få det til å se ut som et plastikkvåpen og at det er en lek, sier han.

«El Ponchis» skal være ett av mange barn fra fattige strøk i Mexico som utnyttes av de mektige narkotikakartellene til å drepe og torturere fiender, melder New York Post.

President Felipe Calderon, som erklærte en offensiv mot kartellene i 2006, erkjente flere måneder tilbake at i de mest voldelige delene av landene rekrutteres det svært unge mennesker som ikke har håp eller muligheter til annet, melder nyhetsbyrået AP.

Mistenkte under 18 år blir behandlet i et annet juridisk system enn voksne kriminelle.

Mer enn 28 000 mennesker har blitt drept siden 2006. 2010 ser ut til å bli blant de blodigste årene så langt, melder byrået.

JAGET: «El Ponchis» kan være arrestert. Nå jages ytterligere unge drapsmenn. Foto: Politiet
JAGET: «El Ponchis» kan være arrestert. Nå jages ytterligere unge drapsmenn. Foto: Politiet Vis mer