Fryktet massemorder

KRISTIANSAND (Dagbladet): Klokka 19.14 i går kveld fikk etterforskerne som prøver å løse barnedrapene i Baneheia sjokkmeldingen: To personer er skutt og drept av ukjent gjerningsmann på Kvadraturen videregående skole, to kvartaler unna politihuset. Umiddelbart fsr panikken gjennom mange tjenestemenn i det allerede hardt prøvde politikorpset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iskald redsel gikk gjennom mange politifolk i de første kaotiske minuttene. Mange fryktet umiddelbart at Baneheia-morderen hadde slått til igjen. Redselen var stor for at det virkelig gikk en massemorder løs i Kristiansand.

Politiet slo umiddelbart storalarm og alle tilgjengelige mannskaper ble sendt ut for å sikre både åstedet og byens befolkning.

Flere kvartaler ble sperret av. Alle utgangene på yrkesskolen ble beleiret av tungt bevæpnet politi fordi man en stund fryktet at gjerningsmannen fortsatt var i bygningen.

Tragedie

Tre kvarter seinere ble alarmberedskapen avblåst.

Da viste det seg at dødsfallene var en tragedie: En 33 år gammel mannlig lærer ved Yrkesskolen hadde først skutt drept sin 28-årige ekskjæreste og deretter tatt sitt eget liv. Politiet fant to avskjedsbrev i 33-åringens bil og regner saken oppklart som en familietragedie.

Den 33-årige læreren hadde tatt med seg to geværer, en rifle og ei hagle, til møtet med ekskjæresten i garasjeanlegget. Politiet kunne i går kveld ikke si noe om begge våpnene var blitt brukt.

Tynnslitte nerver

Kriminalsjef Arne Pedersen mottok den nye drapsmeldingen med vantro:

- Den skapte store bølger innad på politihuset, sier Pedersen.

Han synes det er en naturlig reaksjon ettersom politiet i 15 dager har drevet intens jakt på den ukjente barnemorderen i Baneheia.

- Vi fikk en kraftig reaksjon fordi vi tross alt holder på med en svært alvorlig sak og nå fikk ny melding om at to personer er drept av ukjent gjerningsmann.

Den drepte kvinnen meldte telefonflytting for få dager siden til en adresse i nærheten av Baneheia.

Sjekket ut

Kriminalsjef Arne Pedersen sier at politiet umiddelbart sjekket om det kunne være noen forbindelse til drapene i Baneheia.

- Men vi slo det raskt fra oss at det kunne være tilfellet, sier Pedersen.

Drapene i parkeringsanlegget på skolen er en forholdsvis enkel etterforskningsoppgave som relativt raskt kan bli avsluttet. Det betyr at etterforskningsstyrken kan konsentrere seg om Baneheia-drapene igjen allerede fra i dag.

Fryktet flere sårede

Under den hektiske politiaksjonen var politiet en stund redd for at flere sårede personer lå i garasjeanlegget. Man forberedte en aksjon for å ta seg inn i anlegget. Men det ble forholdsvis raskt fastslått at mannen som hadde drept kvinnen hadde tatt sitt eget liv.

En kvinnelig lærer fant likene. Hun fikk en så sterk følelsesmessig reaksjon at hun ble brakt til Legevakten

eivind.pedersen@dagbladet.no