Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet ny tsunami etter skjelv på 7,1 i Japan

Innbyggerne i Miyagi ble igjen bedt om å trekke opp i høyden. Tsunamivarselet avblåst etter halvannen time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i ettermiddag slått tsunamialarm langs kysten nordøst i Japan etter
et jordskjelv med en styrke på 7,1 og dybde på rundt 40 kilometer utenfor kysten av Honshu i 16.30-tida norsk tid.

Det oppstod imidlertd ikke bølger som var i stand til å forårsake skade på land.

Tsunamivarselet fra Japans meteorologiske institutt gjaldtfor Miyagi-regionen, der alle innbyggere i kystområdene ble bedt om å trekke opp i høyden. Alle motorveier  ble stengt inntil situasjonen var avklart, og alle lyntog - som har innebygd jordskjelvvarsling - stoppet automatisk.

Også redningsarbeiderne på kjernekraftverkene i Fukushima, hardt rammet av den forrige tsunamien, ble evakuert til jordskjelvsikre bunkere i frykt for ytterligere problemer etter det ferske skjelvet. 

Det er så langt ikke meldt om nye skader på kraftverkene, men Kyodo melder om strømbrudd i Fukushima og Yamagata, og flere av kjernekraftverkene har problemer med sine eksterne strømforsuninger.

Dette er etter alt å dømme det kraftigste jordskjelvet siden det som forårsaket tsunamien 11. mars. Bygninger så langt unna som i Tokyo ristet i over ett minutt da skjelvet inntraff, i 23.30-tida lokal tid.

Jordskjelvet i dag regnes som et etterskjelv til det mange ganger kraftigere skjelvet, med en styrke på 8.9, som rammet Japan 11. mars. Det er  ingenting som tyder på at etterskjelvet kan føre til ødeleggelser som ligner konsekvensene av katastrofen for en måned siden da hele byer ble utslettet og nærmere 13 000 mennesker drept.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media