Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet sildestank

I et brev til Slottet garanterer Tjømes ordfører, Roar Tandberg, at kongefamilien ikke vil bli plaget av sildestank når den inntar landstedet sitt på Magerø i sommer. Men blir sildefisket godt, kan ordføreren ikke garantere kongen luktfri sone i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av lagringsplassene ligger nemlig bare 50-100 meter vest for kongefamiliens landsted. Og blir sildefisket i Oslofjorden svært godt i år, er det en fare for at fiskerne lagrer silda si nettopp der. - Sjansene er små, men til stede. De siste 30-35 åra har den bare blitt brukt som lagringsplass tre- fire ganger, sier Tandberg.

Gamle rettigheter

Bakgrunnen for ordførerens brev, er at Slottet reagerte på en artikkel i Tønsbergs Blad tidligere i år. Der omtalte avisa blant annet at bukta vest for kongefamiliens landsted i kommuneplanen var avsatt til lagringsplass for sildesteng, skriver Tønsbergs Blad. Dette er en rettighet fiskerne har hatt i alle år, men som til nå ikke har vært synlig. - Det er kun snakk om en synliggjøring av et rettslig forhold som har eksistert i lengre tid, forsikrer ordføreren. Han tror kongefamilien har slått seg til ro med hans luktgaranti. Ordføreren har i hvert fall ikke hørt noe fra Slottet etter han sendte brevet i januar. Ifølge Tandberg er faren for ubehagelig lukt i badesesongen forsvinnende liten. Sildefiskerne er mest aktive i begynnelsen av september. Og innen den tid har de fleste feriegjestene reist hjem.

LUKTFRI SONE: Kongefamilien fryktet sildestank på Tjøme i sommer, men er trolig beroliget av brevet fra Tjøme-ordføreren Roar Tandberg som garanterer kongen en luktfri sommer.