SØRGER: Moren til ett av ofrene, taxisjåføren Darren Rewcastle, sørger. Han var blant de 12 som kollegaen Derrick Bird skjøt og drepte onsdag i forrige uke. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX
SØRGER: Moren til ett av ofrene, taxisjåføren Darren Rewcastle, sørger. Han var blant de 12 som kollegaen Derrick Bird skjøt og drepte onsdag i forrige uke. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIXVis mer

Fryktet sønnen kom for å drepe henne

Moren Mary (85) og svigerdatteren låste dørene, da de fikk vite at Derrick Bird var på frifot etter drapsraid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Fortsatt strever familien til den 52 år gamle taxisjåføren Derrick Bird med å forstå hva som gjorde ham til en massedrapsmann.

Onsdag i forrige uke skjøt og drepte han 12 og såret 25, før drapsraidet i nordvest England endte i et skogholt der han trolig begikk selvmord.

Derrick Birds mor, Mary Bird (85) fikk vite om sønnens ugjerninger da hun ved lunsjtid, som vanlig, slo på fjernsynet. Da fikk hun vite at sønnen var på frifot etter å ha drept tvillingbroren sin og 11 andre.

Sjokkerte og livredde, sørget hun og svigerdatteren Susan for å låse alle dører i huset og lukke vinduene.

- Susan låste dørene i den tro at Derrick trolig kom for å drepe resten av familien. Det var deres antakelse, sier pastor Jim Marshal på vegne av familien til avisa Daily Mail.

- Hun var vettskremt og sjokkert, og har fortsatt problemer med å fatte hva som har skjedd, forteller han om den 85 år gamle morens opplevelse av marerittet.

Mary Bird har siden torsdag vært innlagt på sykehus. For henne har det vært en enorm påkjenning, ikke bare å miste sinne to sønner, men også vedkjenne seg det at hennes sønn har forårsaket så mye smerte i andres liv.

Drapsmannens familie avviser at han skal ha hatt pengeproblemer, og at det kan ha vært en utløsende faktor. Det har tidligere vært spekulert i at en skatteunndragelsessak og krangel om et testamente kan ha vært en av årsakene til at han drepte.

Politietterforskningen fokuserer nå på i hvilken grad Derrick Birds dødsraid var planlagt, og eventuelt hvilke av ofrene han hadde sett seg ut på forhånd.

Hans første ofre var familiemedlemmer og kolleger, også familieadvokaten ble drept.

I 1990 fikk Bird sparken fra jobben på atomkraftverket Sellafield, etter å ha blitt dømt for å ha stjålet fra arbeidsgiveren.
Han fikk 12 måneders betinget fengsel.

To tidligere Sellafield-ansatte er blant de drepte.

BLE DRAPSMANN: Fortsatt er uklart hva det var som gjorde at Derrick Bird ble en massedrapsmann. Bird var ikke registrert med voldsepisoder eller psykisksykehistorie. Foto: REUTERS/Cumbria Police/SCANPIX
BLE DRAPSMANN: Fortsatt er uklart hva det var som gjorde at Derrick Bird ble en massedrapsmann. Bird var ikke registrert med voldsepisoder eller psykisksykehistorie. Foto: REUTERS/Cumbria Police/SCANPIX Vis mer