Strømkrisa i Norge:

Fryktet strømregninga - måtte selge hunden

Karoline Bratlien så ingen annen utvei enn å selge familiens hund Lone.

SOLGTE FAMILIEHUNDEN: Hunden Lone er en blanding av kangal og presa canario, en stor hund på 70 kilo. Karoline forteller at den kunne spise for 2000 kroner i måneden. Med tungt hjerte solgte hun familiehunden nå i vinter. Foto: Privat
SOLGTE FAMILIEHUNDEN: Hunden Lone er en blanding av kangal og presa canario, en stor hund på 70 kilo. Karoline forteller at den kunne spise for 2000 kroner i måneden. Med tungt hjerte solgte hun familiehunden nå i vinter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I dag har jeg levert familiehunden til et nytt hjem, vi må nedprioritere. Jeg måtte selge hunden vår for å komme oss gjennom vinteren!

Det delte småbarnsmor Karoline Bratlien i et innlegg i gruppa «Vi som krever billigere strøm» på Facebook. Med skyhøye strømpriser som sprenger budsjetter landet over, må hun prioritere nettopp strømmen.

- Barna er knust. Det er hjerterått for en mamma å måtte gjøre noe sånt, skriver hun der.

- Sover i stua

Karoline er aleneforsørger for to jenter på to og åtte år, og jobber til daglig som brukerstyrt personlig assistent.

Men i høst var hun sykemeldt i tre måneder. Hun forteller at en forsinkelse i Navs sakbehandling har gjort at hun ennå ikke har fått sykepengene. Bostøtte har hun heller ikke krav på, sier hun.

Da strømprisene skøyt til himmels, befant Karoline seg i det hun beskriver som en økonomisk krise. Hun har derfor innført en rekke tiltak i hjemmet sitt på Hadeland for å spare strøm.

- Vi sover i stua, barna har ullpysj og jeg fyrer i ovnen for å holde varmen. Jeg sover lite, for jeg vasker klær om natta, skriver hun, og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.