Strømkrisa i Norge:

Fryktet strømregninga - måtte selge hunden

Karoline Bratlien så ingen annen utvei enn å selge familiens hund Lone.

SOLGTE FAMILIEHUNDEN: Hunden Lone er en blanding av kangal og presa canario, en stor hund på 70 kilo. Karoline forteller at den kunne spise for 2000 kroner i måneden. Med tungt hjerte solgte hun familiehunden nå i vinter. Foto: Privat
SOLGTE FAMILIEHUNDEN: Hunden Lone er en blanding av kangal og presa canario, en stor hund på 70 kilo. Karoline forteller at den kunne spise for 2000 kroner i måneden. Med tungt hjerte solgte hun familiehunden nå i vinter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I dag har jeg levert familiehunden til et nytt hjem, vi må nedprioritere. Jeg måtte selge hunden vår for å komme oss gjennom vinteren!

Det delte småbarnsmor Karoline Bratlien i et innlegg i gruppa «Vi som krever billigere strøm» på Facebook. Med skyhøye strømpriser som sprenger budsjetter landet over, må hun prioritere nettopp strømmen.

- Barna er knust. Det er hjerterått for en mamma å måtte gjøre noe sånt, skriver hun der.

- Sover i stua

Karoline er aleneforsørger for to jenter på to og åtte år, og jobber til daglig som brukerstyrt personlig assistent.

Men i høst var hun sykemeldt i tre måneder. Hun forteller at en forsinkelse i Navs sakbehandling har gjort at hun ennå ikke har fått sykepengene. Bostøtte har hun heller ikke krav på, sier hun.

Da strømprisene skøyt til himmels, befant Karoline seg i det hun beskriver som en økonomisk krise. Hun har derfor innført en rekke tiltak i hjemmet sitt på Hadeland for å spare strøm.

- Vi sover i stua, barna har ullpysj og jeg fyrer i ovnen for å holde varmen. Jeg sover lite, for jeg vasker klær om natta, skriver hun, og utdyper:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer