Fryktet terrorangrep inne på stadion med 49 000 tilskuere

Evakuerte og avlyste.

AVLYST OG EVAKUERT: I kveld skulle Tyskland møte Nederland på HDI-Arena i Hannover. Den kampen ble avlyst etter at det ble avdekket en konkret trussel knyttet til oppgjøret. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB SCANPIX
AVLYST OG EVAKUERT: I kveld skulle Tyskland møte Nederland på HDI-Arena i Hannover. Den kampen ble avlyst etter at det ble avdekket en konkret trussel knyttet til oppgjøret. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag var det Paris som var målet for et fryktelig terrorangrep. I dag var det tyske Hannover som var målet for det som virker som et nøye planlag attentat.

Omlag havlannen time før privatlandskampen mellom Tyskland og Nederland skulle blåses igang på HDI-Arena, ble det beordret at stadion skulle tømmes, og kort tid etter kom opplysninger om at det var funnet et «mistenkelig objekt».

- Det er ingen fare på ferde eller noe annet. Bare dra hjem på normalt vis, sa politiet i høyttaleren.

- Over hele Hannover Den tyske avisa KreisZeitung skrev at det ble funnet en sprengladning i en ambulanse, og ifølge uttalelser til den tyske TV-kanalen NDR at bomben var utstyrt med en detonator slik at den skulle gå av inne på arenaen. Det samme melder Deutsche Welle.

Politimester Volker Kluwe forteller at de hadde fått en advarsel om at noen ønsket å detonere en bombe inne på stadion. Det skriver tyske Bild.

- Det er en risikosituasjon over hele Hannover, sier han, og oppfordrer samtidig folk om å oppholde seg innendørs og ikke i store grupper.

- Finn sikkerhet, sier han.

Innenriksminister Thomas de Maizière avkrefter derimot at det er gjort noen arrestasjoner eller funn av eksplosiver.

Evakueringsordre Den tyske forbundskansleren Angela Merkel skulle overvære fotballkampen, men ifølge NTB hadde hun ikke ankommet arenen da ordren ble gitt om evakuering. Også en rekke andre nederlandske og tyske regjeringsmedlemmer skulle etter planen være til stede.

Sikkerhetskilder opplyser til nyhetsbyrået DPA at trusselen kom fra en islamistgruppe, uten at det ble spesifisert ytterligere hvilken gruppering det dreier seg om.

I tillegg til fotballarenaen, ble også TUI Arena evakuert. Der avholder det tyske bandet Söhne Mannheims nå konserten som planlagt. Konsertarenaen holder 14 000 tilskuere, mens det er plass til 49 000 på stadion der landskampen skulle vært avviklet.

Paris Truslene i Tyskland kommer altså bare fire døgn etter at Paris ble rammet av et voldsomt terrorangrep som kostet 129 mennesker livet.

Også der var fotballstadion Parc des Princes ett av målene, men de verste scenene utspilte seg i konsertlokalet Bataclan der 89 personer ble drept på en konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal.

Politiet forklarte i dag for første gang om grusomhetene de opplevde da de tok seg inn i lokalet natt til lørdag.

Dagbladet følger saken