Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryktet virus blant syke barn i Østfold

Fredrikstad (NTB): Barneavdelingen på Sykehuset Østfold Fredrikstad er overfylt av barn som er smittet med det fryktede RS-viruset. Viruset svekker pusteevnen og er farlig for små barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For øyeblikket er 20 barn smittet, men tilstanden skal ikke være kritisk for noen av dem. Avdelingsoverlege Jon Lunde sier til NRK Østfold at det ikke blir satt igang spesielle tiltak for å hindre overføring av viruset.

De som blir verst rammet av RS-viruset (respiratorisk syncytialt virus) får hivende tung pust, feber, slim i brystet, hoste og blir utmattet. De fleste merker viruset bare som en vanlig forkjølelse.

RS-viruset overføres ved dråpesmitte, og har en inkubasjonstid på tre til seks dager. De som rammes er smittefarlige i en til to uker etter at sykdommen slår ut. Før i tiden var RS-viruset en hyppig årsak til spedbarnsdødelighet her i landet. Ekspertene antar at enkelte tilfeller av krybbedød kan forårsakes av RS-infeksjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!