Fryktløs Flatland tar renteøkning med ro

Fredagsbørs-megler Halvard Flatland tar Norges Banks varsel om renteøkning med ro. Etter uker med vekst på børs og seer-statistikker gleder han seg til litt tøffere tider. Men han tror ikke på tap for TVfond-investorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges nye aksjeguru Halvard Flatland tar renteøkningen med ro. Med atskillig frykt for å bli utropt til ny økonomi-synser tror han renteøkningen ikke vil påvirke hverken seertall eller TV-fondet.

- Det viktigste for oss er en positiv utvikling på Oslo Børs. Svært interessant å se at børsen gikk litt opp i dag til tross for renteøkningen. Det har sammenheng med at Venezuela har sagt seg villig til å redusere oljeproduksjonen, og vil føre til at oljeprisene øker, sier Flatland.

- Så Venezuelas velvilje gir deg trolig bedre seertall i morgen?

- Det kan du si, jeg er naturligvis takknemlig, humrer TV-fondforvalteren.

Vil ha svingninger

- Da vi startet opp Fredagsbørsen var vi helt avhengige av en positiv utvikling på børsen for å få folk til å se på oss. En kraftig nedgang ville gått ut over programmet. Nå ønsker jeg faktisk litt nedgang for å vise at dette ikke bare går rett til himmels, sier Flatland.

For å vise at aksjehandel ikke nødvendigvis er den kjappeste veien til gevinst-himmelen har Fredagsbørsen invitert den tidligere læreren Asbjørn Lauvstad til morgendagens program.

- Lauvstad var en av dem som tjente seg søkkrik under forrige jappetid, men som tapte alt da økonomien snudde, ivrer Flatland som understreker at det er forbundet med en viss fare å spekulere i aksjer.

BØRSGURU: Ingen grunn til panikk ennå. Flatland tror på fortsatt framgang, til tross for renteøkning.