Fryktløse «Nakowa» skaper furore i bitcoin-miljøet

Hanket inn nesten 11 000 bitcoins på svært aggressiv spilling i helga.

 BITCOINS:  På bare én helg med massiv gambling, har den mystiske internettgambleren kjent under navnet Nakowa, vunnet nærmere 11.000 Bitcoins, som er 1 300 000 dollar, skriver The Daily Dot. Det er nesten åtte millioner norske kroner. Foto: REUTERS/Jim Urquhart.
BITCOINS: På bare én helg med massiv gambling, har den mystiske internettgambleren kjent under navnet Nakowa, vunnet nærmere 11.000 Bitcoins, som er 1 300 000 dollar, skriver The Daily Dot. Det er nesten åtte millioner norske kroner. Foto: REUTERS/Jim Urquhart.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen har mer flaks enn andre. På bare én helg med massiv gambling, har den mystiske internettgambleren kjent under navnet «Nakowa», vunnet nærmere 11.000 Bitcoins, skriver The Daily Dot.

Det er i henhold til dagens kurs like i underkant av åtte millioner norske kroner.

Dermed har han gjort et av Bitcoin-dynastiets mest populære og lønnsomme kasinoer om til en taper. Spørsmålet mange bitcoin-gamblere stiller seg: Er denne spilleren en juksemaker, et geni, eller den heldigste mannen på jorden?

Nakowa har nemlig vunnet denne gigantiske premien på terningsspill og han fortsetter å spille hardt, viser statistikkene på hjemmesidene til Just Dice, ifølge The Daily Plot.

«Jukser» Flere brukere på gamblingsida har fått opp øynene for denne fryktløse spilleren og ord som «jukser», «tyv» og «heldig» er brukt til å beskrive Nakowa.

Et eksempel på den aggressive spillingen: på 18 sekunder vant Nakowa mer enn 1000 bitcoins, over 700 000 norske kroner, på ti raske runder like etter hverandre, skriver The Daily Dot og viser til en skjermdump fra nettsidas spillhistorikk.

Flere brukere på nettsida tror Nakowa kommer til å tape pengene like fort som han vant dem med den aggressive spillingen, andre tror han har funnet nøkkelen til å vinne bitcoins i akkurat dette spillet.

Bitcoin-bråket Det har vært mye blest om Bitcoin-valutaen siden den ble lansert i 2009 av Satoshi Nakamoto.

FBI hevder at det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet og landets Securities and Exchange Commission (SEC) ønsker å sette folk i fengsel dersom de har brukt Bitcoin i ulike pyramidespill, skriver Hegnar.

Noen Bitcoin-entusiaster hevder hardnakket at det ikke er en valuta og at det amerikanske finanstilsynet ikke kan straffeforfølge ham.

En domstol i Texas hørte ikke på det og slo nylig fast at Bitcoin er å anse som ekte penger. Dermed er det ønskelig å regulere bruken og åpenheten på en helt annen måte enn hva som har vært tilfelle til nå.

 MYE BLEST:  Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart.
MYE BLEST: Mange Bitcoin-entusiaster hevder at Bitcoin ikke er en valuta, FBI hevder det er en nyttig valuta for ulovlig aktivitet. Foto: REUTERS/Jim Urquhart. Vis mer