Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frynsegoder - eller kroner i kassa?

STAVANGER (Dagbladet): En ettertraktet jobbsøker kan stille krav ved ansettelse. Lønn trenger ikke bare være kroner i kassa, men også tilbud om produkter og tjenester, såkalte frynsegoder. Men, pass opp! Det som er gunstig for naboen er ikke nødvendigvis det gunstigste for deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedriftene opererer med forskjellige frynsegoder for å konkurrere om arbeidskraften. Hensikten kan være å gjøre arbeidsdagen triveligere og arbeidsmiljøet bedre, uten at noen tenker direkte på skattemessige konsekvenser eller økonomiske fordeler for den enkelte ansatte.

Frynsegodene kan også få så stor økonomisk betydning for de ansatte at beskatningen av fordelene blir interessant.

Skreddersy lønna

Finn ut hvilken type avlønning som passer deg best i den livsfasen du er i akkurat nå, er rådet lønnskredderne gir. Hvordan lønnspakken blir satt sammen kan avhenge av om du er gift eller enslig, har barn, stor eller liten gjeld, eller hvor langt du bor fra arbeidsplassen din. Det siste gjelder når du teller på knappene om du skal velge firmabil eller kjøregodtgjørelse.

Det er en lang rekke skattefrie eller delvis skattefrie inntekter som kan gjøres som en del av en lønnspakke. Det gunstige ved slike lønnspakker mener økonomirådgivere er at både arbeidstaker og arbeidsgiver har klare fordeler av å legge inn individuelle ordninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media