Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fryser du? Nå blir det enda kaldere

Meteorologene målte 30 grader i dag.

KALDT: Kulda vil bre seg over Sør-Norge framover. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet
KALDT: Kulda vil bre seg over Sør-Norge framover. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk været der du bor

(Dagbladet): Det er duket for flott skivær i Midt-Norge og Sør-Norge, men vær obs på kulden. I dag var det 31 minusgrader i Folldal og minus 25 grader på Tynset.

I innlandet framover kan temperaturen krype helt ned til minus 25 grader. Hvis du vil gå på ski, må du ta forholdssregler. Spesielt personer med astma og hjerte- og lungeproblemer.

- Hard trening i ekstrem kulde kan føre til overømfintlige luftveier og astma på sikt, sier førsteamanuensis og spesialist på lungefysiologi Trine Stensrud ved Norges idrettshøgskole.

Ikke vær redd for kulda Hun mener at det ikke betyr at folk skal være inne og la skiene stå selv om gradestokken viser 20 minusgrader. Alt du trenger er sunn fornuft og klær etter vær.

Hun synes grensen for hard trening ute må ligge på rundt 12 til 15 minusgrader.

- Dette er selvfølgelig individuelt. Men det skal mye til for at kulda gir skader på luftveiene. Det er ingen grunn til å være overforsiktig, sier Stensrud.

Stjerneklart Det fine været vil stort sett holde seg slik i Sør-Norge og Østafjells helt til torsdag. 

KULDEBØLGE: Selv om det blir kaldt kan du trygt ta deg en skitur så lenge du kler deg godt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KULDEBØLGE: Selv om det blir kaldt kan du trygt ta deg en skitur så lenge du kler deg godt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi vil oppleve litt skyer i kystområdene, og litt varmere temperaturer i Nord-Norge, som også vil få regn-, sludd-, og snøbyger framover, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Bjørn Røsting.

Sør-Norge kan få varierte temperaturer fra torsdag. Liten kuling i Nord-Vestlandet med regn i dag og snø i morgen. Finnmark vil oppleve sludd og snø med en liten kuling på kysten.

I store trekk vil det bli kaldere i Sør-Norge og litt varmere i Nord-Norge framover. Neste helg venter vi høyere temperaturer, men fortsatt lite nedbør i øst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!