Fryser og sliter

I 35 minusgrader og store mengder løssnø går det i bratt motbakke for Liv Arnesen og Ann Bancroft i Antarktis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ganske forsinket kom de to polfarerne til Sydpol-punktet i forrige uke. Fredag la de ut på siste etappe fra Sydpolen til McMurdo-basen hvor de etter planen skal hentes 21. februar. Det vil si: Hvis de ikke er der innen den dagen båten går sammen med den siste isbryteren før vinteren setter inn.

Akkurat nå sliter de to tøffe damene voldsomt.

- Vi sitter fast i løssnø i 35 minusgrader. Det er vanskelig å holde varmen. I går klarte vi å gå i fire timer, men måtte stoppe fordi vi frøys selv med dunklærne våre på, forklarer Arnesen fra Antarktis.

De neste dagene blir avgjørende for om de vil komme fram innen tidsfristen. Det er 34 mil til Shakletonbreen, en tur som kan ta ukevis hvis de må dra pulken, eller tre dager hvis vinden kommer.

- Vi klatrer opp mot Titan Domen. Vi sliter i den tynne lufta. Vi befinner oss på 3000 meter, men på grunn av den tynne lufta ved polene er det som å gå i 4000 meters høyde, sier Arnesen til Dagbladet.no.

- Men vi er fortsatt optimister, og håper på mer vind når vi kommer opp. Alt er vel og vi tar en dag av gangen, sier Liv fortrøstningsfullt.

Se på kartet hvor langt de er kommet.

SISTE ETAPPE: Kartet viser ruta Liv Arnesen og Ann Banckroft har å gå fra Sydpolen til McMurdo-basen.